AchtUngarn – a magyar népcsoport bemutatkozása a bécsi Praterben - Külhoni Magyarok
általános Diaszpóra Hírek

AchtUngarn – a magyar népcsoport bemutatkozása a bécsi Praterben

Egy egész hétvégére kínál programokat az a rendezvény, amelyet az Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztala szervez május 20-22-e között. A helyszín szombaton és vasárnap a Prater lesz, de pénteken Bécs belvárosában, az AMAPED székháza lesz a magyar kincsek felkutatásának kiinduló pontja.

Hosszú ideje készülnek a magyar szervezetek arra, hogy egy olyan nagyszabású rendezvényen mutatkozzanak be, ahol egy helyszínen ismerkedhetnek meg nem csak az itt élő magyarok, hanem az osztrákok is a magyar tradíciókkal. Mentsik Szilvia, aki 2019-ben vette át az Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztalának elnökségét, arról számolt be, hogy összeállt a program, és május 20-22 között egy nagyon sokszínű, kulturális, a magyar hagyományokat és hungarikumokat is felvonultató, kétnyelvű rendezvényen várnak minden bécsit, vagy a fővárosba látogatót.

Az AchtUngarn programok már pénteken, május 20-án megkezdődnek, amikor is az AMAPED székháza előtt várják azokat, akik egy kincskereső sétán vennének részt. A gyerekekkel 16.00 órakor, míg a felnőttekkel 17.00 órakor indulnak el Bécs magyar emlékeinek felfedezésére. Másnap, szombaton már a Práter lesz a helyszíne a rendezvénynek. Az egész napos programok, szombaton és vasárnap is 10.00 órakor kezdődnek. Ezek között lesznek kézműves standok hungarikumokkal, magyar találmányok kiállítása, ByMe népviseleti ruhakollekció bemutatása, de népművészeti műalkotások és fotókiállítás is. A szabadtéri programok mellett lesznek zárt térben is rendezvények, és párhuzamosan az egész napos eseményekkel különböző témában kínálnak előadásokat. Az estét szombaton a Cimbaliband táncháza zárja majd, míg vasárnap a Békéscsabai Jókai Színház: Made in Hungaria musical előadását nézheti meg a közönség.

Forrás: https://volksgruppen.orf.at/

Kapcsolodó cikkek