Átadták Az utazó magazin legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjait - Külhoni Magyarok
általános Hírek Magyarország

Átadták Az utazó magazin legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjait

Átadták Az utazó magazin szavazása alapján 2022-es teljesítményük alapján a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat szerdán Budapesten; a legjobb határon túli magyar szálláshelyet és a legjobb külhoni magyar éttermet is díjazták.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat, mert egységes Kárpát-medencei térben kell gondolkozni. Úgy vélte, azt az elmúlt években már sikerült elérni, hogy ha kultúráról, oktatásról, sportról, médiáról, vagy gasztronómiáról van szó, akkor egységesen gondolkozik mindenki.

Megjegyezte, hogy a kormányzati programokkal nemcsak a felnőtteket, hanem a gyerekeket is sikerült megszólítani, erre példaként a Határtalanul programot emelte ki. Az államtitkár kitért arra is, hogy a gazdaság kiemelt területe a nemzetpolitikának, kutatásaik szerint a határon túli magyar vállalkozók több mint 90 százalékban magyar embereket foglalkoztatnak. Ha a magyar kormány a határon túli magyar vállalkozókat támogatja, akkor hozzájárul ahhoz, hogy a magyar emberek a szülőföldjükön tudjanak boldogulni, ott tudjanak családot alapítani – mondta Potápi Árpád János.

Budapest, 2023. június 28.
Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke, Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára és Érsek M. Zoltán fõszerkesztõ (középen b-j) elismerést ad át Az utazó magazin legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjainak átadásán a budapesti Continental Hotelben 2023. június 28-án.
MTI/Máthé Zoltán

A turizmussal kapcsolatban jelezte, hogy a háborúnak súlyos következményei vannak az ágazatra, elmaradtak a tengerentúli és az orosz-ukrán turisták a kiemelt magyar turisztikai úti célokról. A turizmus három éve nehéz helyzetben van, a kormány ezért segíti különböző eszközökkel az ágazat szereplőit, köztük a határon túli magyar szolgáltatókat is – jelezte.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy a hasonló események, díjak adnak erőt a szakmának a folytatáshoz.  Hangsúlyozta, hogy a vendégek észreveszik és értékelik a minőségi szolgáltatókat. A szakember úgy vélte, az idei év sem lesz egyszerű a szektornak, mert bár Budapesten egyre magasabb a külföldi vendégéjszakák száma, a belföldi vendégek forgalmában megtorpanás látszik.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 21. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Harminc kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján. Az év családbarát szállodája a Kolping Hotel Spa & Family Resort, Az év felnőttbarát szállodája az Imola Hotel Platán lett. Az év állatbarát szállodája a Dráva Hotel Thermal Resort, Az év zöld szállodája a Thermal Hotel Visegrád, Az év wellness szállodája az Avalon Resort & Spa , Az év gyógyszállodája a hévízi NaturMed Hotel Carbona , Az év üzleti szállodája a Radisson Blu Béke Hotel, Az év városi szállodája a Danubius Hotel Rába, Az év turisztikai üzemeltetője a Hotel&More Hotel Management.

Az év turisztikai szervezete a Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft. Az év turisztikai szakembere Gaál Miklós szállodaigazgató, Az év turisztikai városa Gyula lett. Az év légitársasága a Wizz Air, Az év utazási irodája az OTP Travel, Az év fürdője a Hungarospa Hajdúszoboszló, Az év víziparkja pedig az Aquaworld Budapest lett. Az év fővárosi étterme a Pierrot Café & Restaurant, Az év szállodai étterme az Araz Restaurant, Az év vidéki étterme az esztergomi 42 Restaurant. Az év erdélyi magyar szálláshelye a csernakeresztúri Nisztor Panzió lett. Az év erdélyi magyar étterme a Gerendás Panzió és Étterem (Makfalva).

Az év felvidéki magyar szálláshelye a Pension St. Petrus Vini (Komáromszentpéter). Az év felvidéki magyar étterme a Hencz Étterem (Csilizradvány), Az év vajdasági magyar szálláshelye a Villa Gurman 024 (Topolya), Az év vajdasági magyar étterme a Hedera Étterem (Hajdújárás). Az év muravidéki magyar szálláshelye a Cuk Borház (Lendva). Az év muravidéki magyar étterme a Pri Lujzi (Dobronak). Az év horvátországi magyar szálláshelye a Citadella Étterem és Panzió (Várdaróc), Az év horvátországi magyar étterme a Darócz Étterem (Várdaróc), Az erdélyi magyar hagyományok megőrzéséért Szabó Julianna, a Csernakeresztúri Hagyományőrző Egyesület kapta az elismerést.

MTI

Kapcsolodó cikkek