Fidesz: a baloldal fejezze be a felelőtlen viselkedést! - Külhoni Magyarok
általános Hírek Kárpátalja Magyarország

Fidesz: a baloldal fejezze be a felelőtlen viselkedést!

A kormánypárt szerint az ellenzék szándékosan félelmet akar kelteni az emberekben.

„Arra kérjük a baloldalt, fejezze be a felelőtlen viselkedést” – reagált a Fidesz hétfőn Vadai Ágnesnek (DK), az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága elnökének kijelentéseire.

A DK frakcióvezető-helyettese előzőleg közölte, hogy a honvédelmi és rendészeti bizottságának azonnali összehívását kezdeményezik ellenzéki képviselők a szakminiszter hétvégén tett kijelentései után. Vadai Ágnes szerint Benkő Tibor honvédelmi miniszter egy lakossági fórumon „meglehetősen furcsa, ellentmondásos és a miniszterelnököt meghazudtoló” kijelentéseket tett.

A Fidesz erre úgy reagált, hogy a baloldal és annak miniszterelnök-jelöltje először azt akarta, hogy „küldjünk magyar katonákat és fegyvereket Ukrajnába”. Aztán azt akarták, hogy „zárjuk el a magyar lakosságtól a gázt és az áramot”. Most pedig kizárólag a saját kampányérdekeik miatt szándékosan félelmet akarnak kelteni az emberekben és támadják a magyar honvédelem irányítását – fogalmaztak.

Hangsúlyozták, hogy a háború Ukrajnában zajlik, Magyarország nem részese a háborúnak, és a baloldallal szemben a kormány nem is akarja, hogy részese legyen a háborúnak. „A nemzeti kormány által megerősített Magyar Honvédség őrzi a határt és segíti a menekülteket. Ismét arra kérjük a baloldalt, fejezze be a felelőtlen viselkedést!” – áll a Fidesz reagálásában.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolodó cikkek