Hnatik-Riskó Márta lett az év tanára - Külhoni Magyarok
általános Hírek Kárpátalja

Hnatik-Riskó Márta lett az év tanára

 Beregszászi Bethlen Gábor Líceum magyarnyelv- és irodalomtanára kapta idén az Év Tanára díjat külhoni kategóriában.

Hnatik-Riskó Márta 36 éve tanár.

Emellett a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ), a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség, valamint a Beregszászi Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (BKÉSZ) aktív tagja, ezen kívül a Kárpátalja hetilap és a Közoktatás folyóirat munkatársa – írta a lap. A laudációjában kiemelték: a KMPSZ Kárpátaljai Nyári Kölcsey Pedagógusakadémiájának magyar nyelv- és irodalomszakos tanárainak képzését közel egy évtizedig ő szervezte meg, és állította össze a programot. Több tanári kézikönyv, segédkönyv, tudományos munka szerkesztése és lektorálása fűződik a nevéhez.

A tanárnő diákjai között többen különböző nyelvhasználati, helyesírási, anyanyelvi versenyeken értek el eredményeket, pedagógusi célja a magyar kultúra átadása és népszerűsítése.

A díjátadót a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. székházában tartották meg február 6-án. Hnatik-Riskó Márta sajnos nem volt jelen a rangos eseményen. Távollétében barátja és kollégája, Iván Éva, a Derceni Középiskola magyarnyelv- és irodalomtanára vette át az elismerést dr. Hajnal Virágtól, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetőjétől.

Az Év Tanára díjat 2012 óta szakmai bizottság ítélik oda minden évben olyan pedagógusoknak, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a magyar közoktatás és nevelés területén. A nyílt szavazáson a 100 jelölt közül választották ki a beregszászi Bethlen-líceum magyartanárát, rajta kívül hárman nyerték el a rangos elismerést.

Gratulálunk az elismeréshez!

Forrás: karpatalja.ma

Kapcsolodó cikkek