Menczer Tamás az ukrán fenyegetésről: Tévedés azt gondolni, hogy Szijjártó Péter ijedős - Külhoni Magyarok
általános Hírek Magyarország

Menczer Tamás az ukrán fenyegetésről: Tévedés azt gondolni, hogy Szijjártó Péter ijedős

– A lengyel miniszterelnök vállalhatatlan kijelentésekkel támadja a magyar békepárti álláspontot, Szijjártó Péter külügyminiszter pedig halálos fenyegetést kap. Szijjártó Pétert a halálos fenyegetés sem tántorítja el a magyar érdek képviseletétől. Látjuk, érezzük, hogy a nyomás egyre nő – reagált Menczer Tamás a közösségi oldalán, miután Szijjártó Péter halálos fenyegetést kapott Ukrajnából.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a külügyminiszter azután kapott halálos fenyegetést, hogy bejelentette, január 29-én találkozik ukrán kollégájával Ungváron.

A találkozónak azonban nem mindenki örül, a Külgazdasági és Külügyminisztérium ukrajnai képviseletei egy ukrán nyelven íródott e-mailt kaptak, amelyben életveszélyesen megfenyegették Szijjártó Pétert.

Az üzenetben azt írták:

Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk? Mi nem így gondoljuk. Január 29-én tehát robbanásveszélyes üdvözletre számíthatnak. Egy páncélvonat nem fogja megmenteni önöket. Javasoljuk, hogy adjon megrendelést egy temetkezési irodának, hogy elkezdhessék elkészíteni a koporsót Szijjártónak, és az illeszkedjen a magasságához. Isten megbocsát, de az ukránok nem.

Menczer Tamás ezzel kapcsolatban kijelentette: – Akik azt gondolják, hogy a magyar külügyminiszter ijedős, azok nem ismerik Szijjártó Pétert. Akik azt gondolják, hogy fenyegetéssel, nyomásgyakorlással megtörnek bennünket, azoknak fogalmuk sincs a magyarokról, nem ismernek bennünket.

– Mi továbbra is azonnali, feltétel nélküli tűzszünetet, béketárgyalásokat és békét akarunk! A csatatéren nincs megoldás, ott csak halottak vannak. A békéhez tűzszünetre és tárgyalásra van szükség. Jogunk van ezt az álláspontot képviselni. A nyomásgyakorlás, a fenyegetés csak megerősít bennünket – tette hozzá a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára.

Forrás: Magyar Nemzet

Kapcsolodó cikkek