Szilágyi Péter: közösségépítő a Határtalanul vetélkedősorozat - Külhoni Magyarok
általános Események Határtalanul Hírek Magyarország

Szilágyi Péter: közösségépítő a Határtalanul vetélkedősorozat

A Határtalanul program és az annak keretében határon inneni és határon túli középiskolásoknak szervezett vetélkedősorozat közösségépítő szerepéről beszélt a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Noszvajon.

A Honfoglaló elnevezésű, a középiskolai vetélkedő legjobb eredményt elérő osztályainak szóló jutalomtábor megnyitóján Szilágyi Péter kijelentette: a Határtalanul programnak és a vetélkedősorozatnak is az a célja, hogy közösséget építsen. „Látva a résztvevőket, a sok anyaországi és határon túli fiatalt, (…) ez sikerült, sikerül és sikerülni is fog” – fűzte hozzá. A politikus kiemelte, sok diák érkezett az anyaországból, a határon túlról, Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, illetve a Délvidékről is.

Fontosnak nevezte, hogy „tudjunk egymással kapcsolatot létesíteni (…), olyan barátságokat kötni határon innen és túl, ami „összeköt bennünket a jövőben is”. Magyarország kormányának egyik kiemelt célja, hogy a fiatalok számára olyan programokat biztosítson, amelyek során találkozni tudnak egymással, kapcsolatokat tudnak kialakítani – közölte, hozzáfűzve: ezért indult el 2010-ben a Határtalanul program.

A helyettes államtitkár elmondta: az immár 12 éves programban több százezer magyarországi és több tízezer határon túli fiatal tudott utazni. „A Határtalanul programot kiegészítve 2019-ben elindítottuk a Határtalanul vetélkedősorozatot is”, amelynek szintén az a célja, hogy közösséget építsen – jegyezte meg. Jelezte: ebben az évben 158 ezren vettek részt a játékban.

Forrás: MTI

Fotó: Nemzetpolitikai Államtitkárság hivatalos Facebook-oldala

Kapcsolodó cikkek