Szórványtelepülésen szervezett előadás - Külhoni Magyarok
általános Erdély Hírek Petőfi Sándor Program

Szórványtelepülésen szervezett előadás

A nyárádszeredai székhelyű Bekecs Táncszínház arra a szolgálatra vállalkozott, hogy a szórványtelepüléseken élő magyarság számára kulturális programot biztosított a „Párosan szép” című előadásuk megtartásával. Az előadás a férfi és nő kapcsolatrendszereit, párkapcsolati konfliktusokat illusztrál tánccal, és zenével.

A zenés-táncos előadást Györfi Csaba szerkesztette, az előadás inkább Györfi Csabának köszönhető. A Tokos zenekar biztosította az élőzenét és Iszák Előd készítette az előadás részét képező videómontázst.

A táncszínház több éves koreográfiáiból összeválogatott zenés-táncos előadás a szervezet fennállásának tizenötödik évfordulójára született. Korábban a Fölszállott a páva című tehetségkutatóban is részt vettek folklórműsorukkal.

A repertoárban többféle táncstílus is szerepelt. A kisküküllőmenti táncok, marossárpataki, vajdaszentiványi koreográfiákat is bemutattak, emellett válaszúti, nagyecsedi, szucsági, és andrásházi tánclépések is elkápráztatták a nagyérdeműt. Az előadás megtekintése ingyenes volt, azonban a közönség adományokkal hozzájárult a táncszínház működéséhez. A műsor végén a jelentős számban résztvevő közönség felállva vastapssal fejezte ki elismerését a fellépők számára.

Forrás: Virág Ádám, petofiprogram.hu

Kapcsolodó cikkek