Új magyar intézményt adott át Potápi Árpád János a Muravidéken - Külhoni Magyarok
általános Események Hírek Muravidék

Új magyar intézményt adott át Potápi Árpád János a Muravidéken

A magyar kormány támogatásából épített, új intézményt adott át Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára ünnepélyes keretek között kedden a muravidéki Radamoson, Szlovéniában.

Az államtitkár a közmédiának nyilatkozva elmonda: a Radamosi Korai Fejlesztői Központ elsősorban az óvodáskorú gyermekek számára épült, ahova nemcsak Radamosról, hanem Lendváról és a környékbeli falvakból is járnak majd gyerekek. „Azt szeretnénk, ha az óvodáskorú gyerekek fejlődési nehézségeire megoldást találnának ezen központ keretein belül” – hangsúlyozta Potápi Árpád János.

Mint mondta, nemcsak a magyar gyerekeket szolgálja ki az intézmény, hanem a szlovén gyerekeket is. „Nekünk azért fontos, mert itt a magyar gyerekeket, a magyar anyukákat, magyar anyanyelvű és magyar képzettségű fejlesztési szakemberek fogadják és látják el” – fogalmazott.

Rámutatott, hogy a radamosi fejlesztői központ a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében valósult meg, 276 millió forintból. Továbbá reményének adott hangot, hogy tényleg a gyerekeknek az egészségét és a fejlődését szolgálja majd az új intézmény. Potápi Árpád János emlékeztetett, hogy a beruházás gyakorlatilag illeszkedik abba a sorba, amelyet a magyar kormány az elmúlt 4-5 évben valósított meg a Muravidéken.

Ez közel kétmilliárd forintos támogatást jelent, amely megjelent az óvodák fejlesztésében és megújításában, eszközökkel való ellátásukban, az iskolák támogatásában, valamint a kollégiumokban – mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy a szakképzés is lényeges volt számunkra, valamint a vállalkozóknak nyújtott támogatások is.

MTI

Kapcsolodó cikkek

  • Újabb támogatások intézményeinknek

    A VMSZ köztársasági szerepvállalásának köszönhetően most az állami költségvetésből – írja dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke