Volodimir Zelenszkij is gratulált Magyarország új köztársasági elnökének - Külhoni Magyarok
általános Hírek Kárpátalja Magyarország

Volodimir Zelenszkij is gratulált Magyarország új köztársasági elnökének

Levélben gratulált Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Novák Katalin köztársasági elnöknek a megválasztásához.

A május 18-i keltezésű levelet Novák Katalin tette közzé Facebook-oldalán. A levélben az ukrán elnök gratulált a megválasztásához, majd azt írta: „Az Európa előtt álló legnagyobb kihívások idején került Magyarország élére, amikor Oroszország teljes körű háborút indított Ukrajna ellen”, amely szerinte „a béke és szabadság közös értékei ellen” is irányul.

Nagyra értékeljük a humanitárius segítséget, amelyet Magyarország nyújt, valamint azt a segítséget, amelyet Ukrajna állampolgárai kapnak, akik kénytelenek menedéket keresni az Ön országa területén az orosz agresszió következtében – írta az ukrán elnök. majd azzal folytatta: „Számítunk Magyarország további határozott támogatására Ukrajna szuverenitása és területi integritása megőrzésében szolidaritására Ukrajna védelmi képességeink megerősítésében és az Orosz Föderáció elleni szankciók fokozásában, beleértve az energetikai szektort is.

Zelenszkij azt is hangsúlyozta, hogy készen áll „a konstruktív és jószomszédi együttműködésre”, és jó egészséget, sikereket kívánt Novák Katalinnak, a magyar népnek pedig „békét, jólétet és felvirágzást”.

Forrás: Index.hu

Kapcsolodó cikkek