Egy adai házaspár sikertörténete, akiknek a vásárlói között még az indonéz szultán is szerepel - Külhoni Magyarok
Kárpát-medence arcai

Egy adai házaspár sikertörténete, akiknek a vásárlói között még az indonéz szultán is szerepel

Amikor mások alszanak, ők álmokat szőnek, terveznek és megvalósítanak – hangzik el egy igazán meghatározó mondat egy igazán céltudatos adai fiatalembertől.

Perić Dejan, ahogyan mondani szokás, „jött, látott és győzött”. És, hogy miben? Ma már egy szorgos feleség, Imola férje és egy csillogószemű kislány, Janka édesapja, mindemellett pedig nemzetközileg elismert kutyatenyésztő, akinek vevői között még az indonéz szultán is szerepel.

Imola mindig is aktív közösségi életet élt, néptáncolt, majd később Magyarországon folytatta tovább tanulmányait. A szerelem hazahívta, így környezetmérnöki diplomáját hátrahagyva költözött haza, Adára és ma már főállású anyukaként kis családi műhelyében környezettudatos, több méreten át viselhető gyermekruhák és kiegészítők kerülnek ki szorgos kezei közül.

Dejan hatéves kora óta az akita kutyák szerelmese, így egy percig sem volt kérdés, hogy a főállása mellett hobbijának – ami már vállalkozás formájában bevételi forrást is jelent a családnak- szenteli szabadidejét.

A házaspár sikertörténete talán inspiráló lehet azok számára, akik bár ötlettel már rendelkeznek, de még nem mertek belevágni a megvalósításba. Hiszen nincs lehetetlen, csak merni kell. Érdeklődve afelől, hogy felmerült-e bennük valaha a külföldre költözés ötlete, szinte másodpercek alatt viharzik a válasz, hogy „Soha, hisz Vajdaság tele van kreatív emberekkel, és itthon lenni jó otthon”.

Pannon RTV

Kapcsolodó cikkek

  • Mesterségem címere: hálókötő

    A hálókötés ősi mesterség. A halászok valaha maguk készítették eszközeiket, így a hálókat is. Jellemzően a dologtalan téli hónapokban