A járvány elleni védekezést is segíti a Katolikus Karitász Kárpátalján - Külhoni Magyarok
Hírek

A járvány elleni védekezést is segíti a Katolikus Karitász Kárpátalján

Ózonos fertőtlenítéssel segíti a járvány elleni védekezést a Katolikus Karitász Kárpátalján.

A szervezet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: Tiszaújlakon a bölcsődét és óvodát, míg Munkácson a Szent József óvodát, továbbá a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumot fertőtlenítették a karitász orvosmissziójának önkéntesei.

Hozzátették: a karitász harmadik alkalommal segítette a vírusmentesítést Kárpátalja köznevelési és oktatási intézményeiben. A járványmegelőzést az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkársága is támogatta.

Az elmúlt hetekben ózonos fertőtlenítést végeztek már Visk, Bustyaháza, Huszt, Nagyszőlős, Gyertyánliget és Bene óvodáiban, iskoláiban és egyházi közösségi tereiben, továbbá a beregszászi magyar színházban is – írták, megemlítve, hogy gumikesztyűk, kézfertőtlenítők és maszkok adományozásával is segítette a karitász az elmúlt hónapokban a védekezést Kárpátalján.

Kitértek arra is: az egyre nehezebb helyzetben élő lakosság körében különösen súlyos gondokkal küzdenek az egyedülálló idősek és a több gyermeket nevelők. A Katolikus Karitász ezért helyi csoportjain keresztül a nyugdíjasokat tartós élelmiszerrel, míg a várandósokat és csecsemőjüket gondozó édesanyákat babacsomaggal és bébiétellel támogatta az elmúlt hónapokban.

MTI

Kapcsolodó cikkek