A Polis szerint, ha a felvidéki magyar pártok összefognak, bejutnak a parlamentbe - Külhoni Magyarok
Hírek

A Polis szerint, ha a felvidéki magyar pártok összefognak, bejutnak a parlamentbe

Az egységes magyar lista egy soron következő parlamenti választáson öt százalék feletti eredményre lenne képes – derül ki a Polis közvélemény-kutatásából, amelyet július 22-27. között, 1033 fős mintán végeztek.

A magyar lista, amelyet a Magyar Közösségi Összefogást néven mértek, 5,5 százalékos eredményt ért el. Ebbe a formációba a Hídon és az MKDSZ-n kívül az összes magyar vonatkozású pártot, tehát az MKP-t, az Összefogást és a Magyar Fórumot is beleszámították.

A felmérés szerint a választásokat ismét az OĽaNO nyerné 21,9 százalékkal. Második helyen a Pellegrini-féle (alakulóban lévő) Hlas végezne 15,5 százalékkal.

Parlamentbe jutna még: SaS (9,2 százalék), Smer-SD (8,8 százalék), Sme rodina (8,2 százalék), a Kotleba vezette ĽSNS (8,0 százalék), PS (6,8 százalék).

Parlamenten kívül maradna a Za ľudí (4,6 százalék), KDH (3,9 százalék), SNS (3,8 százalék). A Most-Hídnak 1,1 százalékos támogatást mértek.

A felmérés a JOJ TV megrendelésére készült el.

Ma7

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80