Ajándékkönyv a leendő elsősöknek - Külhoni Magyarok
Hírek

Ajándékkönyv a leendő elsősöknek

A budapesti Rákóczi Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács együttműködésének köszönhetően összesen 38 nagybecskereki, muzslyai, szentmihályi, nezsényi és erzsébetlaki nagyóvodás – leendő magyar elsős – kapta meg a napokban a Mátyás, az igazságos című meséskönyvet.

A szentmihályi Művelődési Otthonban hét leendő elsőst ajándékoztak meg. Mint Takarics Kovács Mónika óvónőtől megtudtuk, Szentmihályon – egy kis hullámvölgy után – állandósult a magyar óvodások, illetve az elsősök létszáma. Tavaly is ennyien voltak, és jövőre is hét magyar elsősre számítanak.

Az odafigyelésnek és a támogatásoknak köszönhetően Közép-Bánátban remélhetőleg jövőre sem kerül veszélybe a magyar első osztályoknak a megmaradása.

– Azt tapasztaltuk, hogy több elsős lesz jövőre, mind amennyi az idén van. Például Nezsényben abszolút nem voltak elsősök, jövőre azonban két magyar elsős lesz. Muzslyán 23 gyerekről van szó, itt Szentmihályon is hét gyerek van. Egyértelmű, hogy ezek az apró gondoskodások, amit a MNT vagy a Rákóczi Szövetség nyújt, sokat jelentenek a szülőknek – mondta Molnár Attila, a Magyar Nemzeti Tanács tagja.

A Rákóczi Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács az iskolakezdés előtt újabb ajándékkal – iskolatáskával és tanszercsomaggal – köszöni majd meg a magyar szülőknek azt, hogy a gyerekük anyanyelvi oktatása mellett döntöttek.

Magyar Szó

Kapcsolodó cikkek