Aktivistákat keres a magyar népszámlálási kampány - Külhoni Magyarok
Hírek

Aktivistákat keres a magyar népszámlálási kampány

Önkéntes közösségi média-aktivisták jelentkezését várja a népszámlálási kampány. Az össztársadalmi együttműködésben megvalósuló kampány célja, hogy minél többen vállalják magyar nemzetiségüket és anyanyelvüket a közelgő népszámlálás során. Ez az üzenet kulcsfontosságú a szlovákiai magyarság számára, hiszen az eredmények döntő mértékben befolyásolják a közösség következő tíz évét, mindenekelőtt a kisebbségi jogok és kulturális támogatások szempontjából.

Eddig közel száz aktivista csatlakozott a csapathoz, akik vállalták, hogy egy-egy bejegyzés megosztásával segítik a felvilágosító munkát. Tekintettel arra, hogy a kérdőívek kitöltésének első szakasza február 15. és március 31. között valósul meg online formában, az elkövetkező néhány hét kiemelt fontossággal bír.

A járványügyi korlátozások miatt a személyes találkozások lehetősége a minimálisra csökkent, így a kampány elsődleges kommunikációs csatornái a közösségi média–felületek. Most mindazok segítségére van szükség, akik elkötelezettek a közösség ügye iránt.

Jelentkezni a név, a település és az e-mail elérhetőség megadásával lehet a népszámlálási kampány weboldalán, ITT.

A honlap azok számára is hasznos információkat tartalmaz, akiknek gyakorlati kérdéseik vannak a népszámlálás menetével kapcsolatban.

Ma7

Kapcsolodó cikkek