Beregszászban találkoztak a kárpátaljai magyar nagycsaládosok összekötői - Külhoni Magyarok
Hírek Kárpátalja

Beregszászban találkoztak a kárpátaljai magyar nagycsaládosok összekötői

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének (KMNE) idei első összekötői találkozójára január 14-én került sor Beregszászban a Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokházban, ahová a szervezők közel 50 településről várták az egyesület összekötőit.

Az összekötők dolga az egyesületen belül a hírlevelek eljuttatása a tagcsaládokhoz, az egyesület népszerűsítése, kisgyermek születése esetén a szervezet értesítése, tagsági díjak beszedése (ha szükséges), önrészek beszedése programok előtt (ha szükséges), programokról való értesítés, aktivitásra való buzdítás, folyamatos kapcsolattartás a családokkal, információcsere, együttműködés, valamint a kapcsolattartás KMNE munkatársaival.

A rendezvény kezdetén Békésyné dr. Lukács Angéla beregszászi konzul köszöntötte a résztvevőket és tolmácsolta Bacskai József ungvári főkonzul, valamint Beke Mihály András beregszászi első beosztott konzul üdvözletét. Elmondása szerint példaértékű és példamutató az a munka, amely az egyesület berkeiben zajlik. „Kiválóan összekovácsolódott csapat, akiknek rendkívül fontos a szeretet, a közösségi együttlét és a csapatmunka. Sok sikert kívánok nekik mindehhez ebben az esztendőben is” – mondta a konzul asszony.

Ezt követően Tarpai József, az egyesület elnöke gratulációját fejezte ki minden kárpátaljai nagycsaládnak az elmúlt sikeres 10 esztendőt illetően. „Szeretnénk minden kárpátaljai magyar nagycsaládot elérni, és nagyon örülnénk, ha minél többen össze tudnánk gyűlni a rendezvényeinken” – beszélt a jövőről az egyesület vezetője, majd tömören beszámolt a szervezet munkastruktúrájáról, az elmúlt negyedév megvalósult programjairól, s köszönetét fejezte ki Magyarország Kormányának, akik jelentősen támogatták a szervezetet a 2021-es esztendőben is.

Mozgalmas negyedéven vannak túl a nagycsaládosok, hisz számtalan rendezvényen is részt vehettek. Ilyen volt a honismereti kirándulás, házaspárok hétvégéje, munKaland a nagyszőlősi Szelíd Lovasközpontban, karácsonyi ünnepség Munkácson, elnökségi pihenés és még sok egyéb.

A beszámolót követően Szilágyi Gabriella alelnök járásonként ismertette az egyesület tagcsaládjainak aktivitását, majd szorgosságra szólította fel a jelenlévő összekötőket, hogy a jövőben is mindent megtegyenek azért, hogy a programokon minél több kárpátaljai magyar nagycsaládos részt vegyen. „Azért fontos a minél magasabb szintű aktivitás, mert a közösség és az együttes munkavégzés nagyban hozzájárul a keresztény magyar értékek megtartásának elősegítésében” – húzta alá az alelnök.

A délután további részében ismertették a nagycsaládosokra váró programokat, melyek keretén belül közösségi hétvégék, sítúrák, kirándulások, úszásoktatás, önkéntes hétvége, családi vetélkedő, kamaszprogram, honismereti kirándulás vár az egyesület tagcsaládjaira.

A következő negyedév eseményeinek ismertetése után a jelenlévők kiscsoportokban beszélgettek, végül közösen foglalták össze a megvitatottakat.

Az értékes eszmecserét egy a családon belüli erőszak témáját feldolgozó, Bunda Rita által rendezett rövidfilmpremier követte.

A rendezvény egy késői közös ebéddel ért véget. A következő összekötő-találkozóra április 22-én kerül sor.

Kárpátalja

Kapcsolodó cikkek