Borboly Csaba vette át a Központi Fejlesztési Régió tanácsa elnöki tisztségét - Külhoni Magyarok
Hírek

Borboly Csaba vette át a Központi Fejlesztési Régió tanácsa elnöki tisztségét

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat RMDSZ-es elnöke vette át a Központi Fejlesztési Régió tanácsának elnöki tisztségét – közölte hétfőn a megyei tanács sajtószolgálata.

A politikus azért tartotta fontosnak a tisztséget, mert az elkövetkező egy évben több olyan döntést hoznak, amelyek meghatározzák a források elosztását a következő európai uniós finanszírozási ciklusra. Hozzátette: több javaslatot is tett korábban az elosztási rendszer módosítására, melyek egyebek között az egészségügy és az oktatás területére vonatkoztak.

Borboly Csaba kiemelte, a források elosztásánál nemcsak a nagyvárosok fejlesztési igényeit kell figyelembe venni, hanem a nagyvárosokkal nem rendelkező Székelyföld, Hargita megye érdekeit is.

A Központi Fejlesztési Régió tanácsának elnöki tisztségét egymást követve töltik be a fejlesztési régiót alkotó megyék önkormányzati elnökei. Borboly Csaba Adrian Ioan Vesteától, a Brassó megyei önkormányzat elnökétől vette át egy évre a 24 tagú testület vezetését.

A Központi Fejlesztési Régiót a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros megye mellett Brassó, Szeben és Fehér megyék alkotják. A régió tanácsában valamennyi megyét a megyei önkormányzat elnöke, a megyeszékhely polgármestere, valamint egy városi és egy községi polgármester képviseli.

Maszol

Kapcsolodó cikkek