Budapesti kórházban ápolják Böjte Csabát, eltiltották a beszédtől az orvosok, de jól érzi magát - Külhoni Magyarok
Hírek

Budapesti kórházban ápolják Böjte Csabát, eltiltották a beszédtől az orvosok, de jól érzi magát

Budapesti kórházban ápolják Böjte Csabát, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetőjét. A ferenc rendi szerzetest eltiltották a beszédtől az orvosok, de stabil az állapota.

„Csaba testvért budapesti kórházba szállították… Imádkozzunk mielőbbi gyógyulásáért!” – adta hírül csütörtökön Facebook-oldalán Frigyesy Ágnes magyarországi újságíró.

A Krónika ez ügyben megkereste az alapítványt telefonon, a dévai iroda munkatársaitól azonban azt a választ kaptuk, hogy nem kívánnak nyilatkozni, forduljunk a gazdasági igazgatóhoz, ő viszont nem válaszolt a hívásunkra.

Csaba testvér szerdán azt írta a közösségi oldalon követőinek, hogy nehezére esik a beszéd, így orvosi utasításra nem fogadhat telefonhívásokat. „Az orvosok kérésére a következő üzenetet fogalmaztam meg: Nehezemre esik a beszéd. Most pihennem kell, ezért visszavonulok egy pár napra. Szívesen válaszolok levelekre, SMS-re, de telefonhívást egy pár napig nem fogadok! Megértéseteket köszönöm, szeretettel, Csaba t.” – szólt az üzenet.

Csaba testvér csütörtökön egy rózsafüzér képét osztotta meg Facebook-oldalán, a 61 éves szerzetes ugyanakkor azt írta, hogy stabil az állapota és biztonságban érzi magát.

„Istennek legyen hála azt mondják, hogy stabil az állapotom, én is jól érzem magam, biztonságban. Imádkozom mindazokért kik gondoskodó szeretettel a betegek mellett állnak!” – fogalmazott.

A ferenc rendi szerzetes ugyanakkor a köz javára létrehozott szolgáltatások fontosságára hívta fel a figyelmet, rámutatva, hogy napjainkban ezekben az életünket meghatározó kezdeményezésekben rejlik a Krisztusi szeretet parancsa.

Mint arról a Krónika beszámolt, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője hétfőn közölte Facebook-oldalán, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje, „már az én szervezetemben is konfliktus, háború zajlik” – fogalmazott.

Krónika

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80