Évfordulót ünnepel Csíkszeredában a Sapientia EMTE - Külhoni Magyarok
Erdély Hírek

Évfordulót ünnepel Csíkszeredában a Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a 2012-es intézményi akkreditáció óta az első tanévnyitó évfordulóján szervezi meg az Egyetem Napja eseményt. Idén a szélesebb közönség számára is megnyitják a  zenei programokon való részvételt a Csíkszeredai Kar parkolójában.

Húsz éve, 2001. október 3-án nyitotta meg kapuit a Sapientia EMTE. Húsz év alatt nyomon követhetően fejlődött az intézmény: az akkori két oktatási helyszín, Csíkszereda és Marosvásárhely azóta kiegészült Kolozsvárral, majd Sepsiszentgyörggyel, és folyamatosan bővül az oktatási kínálat is.

Az idei, jubileumi rendezvény a húszévnyi fejlődés ünnepe – szögezték le felhívásukban a szervezők. Kiemelték: a program egy részét pedig a város lakói és az ide látogatók számára is hozzáférhetővé teszik. Ennek megfelelően a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának parkolójában megszervezett zenei programokon mindenkit szeretettel várnak szombaton 17 órától. Először Smoothnoise zenél, majd Szabó Balázs Bandája koncertezik, végül pedig a Halott Pénz egyik tagja, DJ Venom lép fel. Látványban sem lesz hiány: a Csíkszeredai Kar nemrég felújított épületét kivilágító fényjátékkal is készülnek a szervezők.

A részvétel ingyenes, azonban a járványügyi előírásoknak megfelelően minden 12 éven felüli résztvevőnek rendelkeznie kell az EU-s zöld igazolvánnyal, amelyet abban az esetben igényelhet, ha 10 napnál régebbi az oltási igazolása, 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztje vagy a koronavírus-megbetegedésből kigyógyultak esetében minimum 15 nappal korábban kiállított, de 180 napnál nem régebbi igazolása van. A helyszínen, a bejárat előtt 16.00–22.00 óra között lehetőség lesz 30 lejes klinikai gyorsteszt végzésére is, amellyel negatív teszteredmény esetén szintén részt lehet venni a koncerteken.

A szervezők az eseményt többnaposra tervezik, a szombati zenei programokat vasárnap 11 órától egy zárt körű díszünnepség követi, amelyet élőben lehet majd nézni az egyetem YouTube-csatornáján.

Maszol.ro

Kapcsolodó cikkek

  • Aki Szabadkát várossá tette

    Hétfőn Szabadkán felavatták Bíró Károly, a város egykori polgármestere a Radić fivérek utcában lévő egykori otthonának falán lévő emléktábláját.