Gombaszög LITE – Hiba lett volna kihagyni - Külhoni Magyarok
Hírek

Gombaszög LITE – Hiba lett volna kihagyni

A koronavírus-járvány miatt az idei Gombaszögi Nyári Tábor nem valósulhatott meg, viszont a múlt hét végén a Gombaszög LITE névre keresztelt rendezvény várta a fiatalokat Gombaszögben. Orosz Örs főszervező szerint a visszajelzések arról tanúskodnak, hiba lett volna kihagyni a rendezvényt.

A rendezvénynek a gombaszögi Andrássy-kemping adott otthont augusztus 20-23. között. A tábor programjában elsősorban hazai fellépők és előadók kaptak helyet. Nem maradtak el a már hagyományosnak nevezhető csapatjátékok, voltak életvezetési, önismereti beszélgetések, a FolkSzögletben a koncertek mellett tánctanítás és táncház, továbbá átadták a Korona-színpadot, amely a pelsőci Korona Énekegyüttes számára szolgál állandó helyszínként, a legkisebbeket pedig a GombaOvi várta.

Orosz Örs, a Gombaszögi Nyári Tábor főszervezője elmondta, nagyon szigorúan betartották a járványügyi intézkedéseket, vagyis azt, hogy egyszerre legfeljebb ezer fő tartózkodhat a fesztivál területén, így a nulladik nappal együtt a három nap egyedi látogatóinak száma 1100 fő körül volt.

Kép: Ma7

Bár a szokottnál minimálisabb kivitelben, de a lehetőségeket teljes egészében kimerítve, jó hangulatban valósult meg a tábor. A visszhangok alapján óriási hiba lett volna kihagyni – húzta alá.

Kiemelte, a Korona-színpad által az egyik fesztiválhelyszín fejlődni tudott, s arra is rámutatott, hogy egyetlen kivétellel mindegyik zenei fellépő felvidéki volt, ami bizonyítja, hogy egy fesztivál úgy is életképes tud lenni, hogy csak hazai zenészek lépnek fel.

Kép: Ma7

Az egyik leglátványosabb időszak következik

Orosz Örs tájékoztatása szerint a völgyben folytatódnak a fejlesztések. A kötélpálya építésére elnyert támogatás merítését a koronavírus miatt elhalasztották, így annak megvalósítása januártól, illetve a tél elmúltával kezdődhet. A rendelkezésre álló idő rövidsége miatt a kötélpálya valószínűleg nem készül el a következő nyári táborra, 2021 ősze, esetleg 2022 a várható határidő. Ettől eltekintve mozgalmas év elé néznek Gombaszögön, tervben van a kúria teljes felújítása, folytatódik a resti építése, valamint novemberig mind a hat új faháznak el kellene készülnie.

Hozzátette, mindemellett a szlovák állam is belefogott a cseppkőbarlang fejlesztésébe, új fogadóépület várja majd a barlang látogatóit.

Gombaszög történetében a színpad építése után ez lesz az egyik leglátványosabb időszak, aminek most elébe nézünk – fogalmazott Orosz Örs.

Kapcsolodó cikkek