Holnap kezdődik a Gombaszögi Nyári Tábor - Külhoni Magyarok
Hírek

Holnap kezdődik a Gombaszögi Nyári Tábor

2021. július 14-én, szerdán megnyitja kapuit az idei Gombaszögi Nyári Tábor, amely bár az eredetileg meghirdetettnél némileg rövidebb lesz, de gazdag programmal várja a látogatókat.

A 2021-es tábor július 14-én, szerdán veszi kezdetét a nulladik nappal és július 18-ig, vasárnapig tart. A szokásos 27 programhelyszínt az idén némileg redukálták, de azért programokban, koncertekben, előadásokban, elfoglaltságban nem lesz hiány.

A Kocsmakertben és a Szifon Teraszon könnyűzenei előadók váltják egymást, a FolkSzögletben – amely az idén igen gazdag programmal jelentkezik – a népzenéé és a néptáncé, a Szoba chillben az alternatív zenéé lesz a főszerep, a komolyzene kedvelőit pedig a Korona Énekegyüttes komolyzenei sátra várja.

A nagyszínpadon nem lesznek koncertek, ezek a Kocsmakert színpadára kerülnek át, amely nagyobb lesz, mint a korábbi években. Lesz Hívd elő a Csacsit! analóg fotólabor, kézműves foglalkozások, a legkisebbeknek pedig a GombaOvi biztosít felügyeletet és szórakozást.

Az idén ismét teret kapnak a közéleti témák, amihez a Ma7 Médiacsalád is hozzájárul néhány programmal a Tóth Károly-sátorban.

Csütörtökön:
A lusta embert nem tűri a szőlő címmel beszélgetés és borkóstoló Bodó Judit (idén az Év borásza) és Sütő Zsolt borászokkal, a beszélgetést Matus Tibor vezeti.

Pénteken délelőtt:
Menczer Tamással, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárával beszélget a járványkezelésről, a magyar receptről,
majd délután Lánczi Péterrel, a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány általános főigazgató-helyettesével a Kárpát-medencei tehetséggondozásról Pomichal Krisztián.

Szombaton:
Korlátozott sajtószabadság vagy máig tartó balliberális médiafölény? címmel fejti ki véleményét a magyar sajtó helyzetéről Dévényi István, a Magyar Hang és Nagy József, a 24.hu újságírója, illetve Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője és kollégája, Ambrózy Áron, a vitát Kolek Zsolt vezeti.

A tábor szervezői hívták életre a beszélgetést Közép-Európa víziójáról az Európai Unióban, amelyben Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke és Martin Klus szlovák külügyi államtitkár cserél eszmét. A beszélgetést Somogyi Szilárd, a ma7 munkatársa vezeti.

Szerdán átadják a Diákhálózat állandó helyszínét, illetve bemutatják a tábor megújult irodalmi sátrát. A tábor ünnepélyes megnyitója csütörtökön lesz Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Orosz Örs főszervező részvételével.

A zenei program is gazdagnak ígérkezik, fellép többek között a Bagossy Brothers Company, a Besh o droM, a Rómeó vérzik, a Csaknekedkislány, a Subscribe, a Road, a Jóvilágvan, a Ricsárdgír, a Pósfa zenekar, Szalonna és bandája, Ferenczi György és a Rackajam, a Fonó zenekar és még sokan mások.

A részletes program a tábor honalján érhető el.

Ma7

Kapcsolodó cikkek