Hungarian Conservative: új magyar konzervatív folyóirat mutatkozik be a nagyvilágnak - Külhoni Magyarok
Hírek

Hungarian Conservative: új magyar konzervatív folyóirat mutatkozik be a nagyvilágnak

Hungarian Conservative címmel új, nemzetközi olvasókat célzó kiadvány jelenik meg április közepétől. A Magyarországon kiadott, Magyarics Tamás professzor főszerkesztésével elinduló kéthavi folyóirat célja, hogy hazánk konzervatív gondolkodóinak a hangját képviselje a nagyvilágban. A több nyugat-európai országban, valamint az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában is megvásárolható folyóiratban elismert nemzetközi szakértők hazánkkal és a régióval kapcsolatos írásai is megtalálhatók lesznek.


A konzervatív építkezés magyar álláspontját közvetítő Hungarian Conservative elsősorban a hasonló eszmerendszert képviselő gondolkodóknak, politikai és üzleti döntéshozóknak kíván tájékozódási felületet nyújtani.

„Célunk, hogy kialakítsunk egy olyan Magyarország- és V4-központú írói bázist, szellemi műhelyt, amelynek tagjai kiválóan boldogulnak az angol nyelvi környezetben is, valamint hatékonyan képviselik és továbbítják a magyar konzervativizmus gondolatát. Amit leginkább szeretnénk átadni, az a magyar nemzeti értékek és a magyarság karaktere” – mondta Kiss István, a Hungarian Conservative főszerkesztő-helyettese.

Hozzátette: A lapban főként hazánkkal és a régióval kapcsolatos politikai és filozófiai témájú cikkek várhatók, amelyeket elismert hazai újságírók, szakértők, valamint többek között olyan neves külföldi vendégszerzők írnak, mint például Boris Kálnoky, a Die Welt egykori tudósítója, Douglas Murray neves brit konzervatív publicista vagy Rodrigo Ballester nemzetközi jogász.

Az új kiadvány jelentőségét méltatva Boris Kálnoky, a Mathias Corvinus Collegium Média Iskola vezetője így fogalmazott: „Torzított kép él külföldön a magyar konzervatív gondolkodásról.

Rasszista, antiszemita, nacionalista, diktatórikus – ezek a jellemző címkék. Ha viszont angol nyelvű, hiteles forrásból lehet találkozni a magyar konzervatív világnézettel, hamar fel lehet ismerni: sokrétű, értelmes, semmi ördögi dolog nincs benne. A Hungarian Conservative szellemisége nem hasonlítható más külföldi lapéhoz, mert még ami leginkább közel áll hozzá – az angolszász konzervativizmus – is sokkal liberálisabb. Ott az állam nem olyan nagy érték, hanem inkább az egyén és a szabadság kerül előtérbe.”

A közel 130 oldalas folyóirat április 15-én jelenik meg Magyarországon, a hónap végéig pedig eljut az Egyesült Királyság, Németország, Belgium, az Egyesült Államok, Kanada és Ausztrália fővárosainak jelentősebb újságárusaihoz.

A cikkek a hungarianconservative.com online felületen is elérhetők lesznek, további exkluzív online tartalmak mellett.

A Hungarian Conservative Facebook-oldala itt érhető el.

Mandiner

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80