Kerekes József államtitkár lett a Pénzügyminisztériumban - Külhoni Magyarok
Hírek

Kerekes József államtitkár lett a Pénzügyminisztériumban

A VMSZ-nek összesen hét államtitkára van a szerb kormányban.

A mai naptól fogva a magyarittabéi Kerekes József személyében a Pénzügyminisztériumban is van államtitkárunk – ezt írta közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője. Hozzáteszi, amikor november 13-án aláírták a koalíciós szerződést, azt kérték a köztársasági elnöktől, hogy a Pénzügyminisztériumban is lehessen a vajdasági magyarságnak államtitkára. Korábban soha nem volt – szögezte le.

Mint írja, Kerekes József 30 éves, szakmailag felkészült, elkötelezett fiatalember. Az lesz a feladata, hogy minél gyorsabban átlássa a pénzügyi rendszert, és kövesse, segítse a projektek megvalósítását – részletezte dr. Pásztor Bálint.

Hozzátette, a mai nappal kialakult a végleges lista, így Lálity Urbán Emese az építési minisztérium, Vicsek Annamária az oktatási minisztérium, Juhász Attila a mezőgazdasági minisztérium, Nyilas Mihály az Igazságügyi Minisztérium, Vickó Ferenc az Egészségügyi Minisztérium, Jaksa Róbert a környezetvédelmi tárca, Kerekes József pedig a Pénzügyminisztérium államtitkára a VMSZ színeiben.

A párt 9 tagú köztársasági parlamenti frakciójával kiegészülve teljessé vált belgrádi csapatunk – írta a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője.

Pannon RTV

Kapcsolodó cikkek