Kezdetét vette a külhoni gyermekorvosok kétnapos online konferenciája - Külhoni Magyarok
Hírek

Kezdetét vette a külhoni gyermekorvosok kétnapos online konferenciája

Csütörtök délelőtt kezdetét vette a külhoni gyermekorvosok kétnapos online konferenciája, amely a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával, a Bethesda Gyermekkórház szervezésében valósul meg. Az online tanácskozáson több mint 150 résztvevő, köztük 130 külhoni gyermekorvos vesz részt.

A konferencia megnyitóján Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, dr. Velkey György, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának tanácsadó elnöke és dr. Hirsch Anikó, a Bethesda Gyermekkórház osztályvezető főorvosa, gyermekpszichiáter, a konferencia szakmai vezetője köszöntötte a résztvevőket.

Potápi Árpád János államtitkár köszöntőjében kiemelte: az idei találkozó más, mint a többi, hiszen online módon kellett megszervezni. Az államtitkár köszönetét fejezte ki minden résztvevőnek, minden orvosnak, éljenek akár Magyarországon, akár határon túl, hogy ebben a rendkívül nehéz időszakban, világjárvány idején a gyermekekért, a családokért dolgoznak.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság 2013 óta működik együtt a Bethesda Gyermekkórházzal és a Magyar Gyermekorvosok társaságával annak érdekében, hogy erősítse a külhoni magyar családokat támogató szakmai közeget a gyermekgyógyászok által. Az együttműködésnek köszönhetően az elmúlt nyolc évben számos konferenciára került sor, amelyen a külhoni magyar gyermekgyógyászok tapasztalatot cserélhettek és szakmai kapcsolatokat építhettek más határon túli és magyarországi gyermekgyógyászokkal.

Az idei konferencia témájában is rendhagyó, ugyanis a képzés a gyermekgyógyítás pszichés szempontjaira fókuszál, különös tekintettel a COVID járvány pszichés hatásaira és annak kezelésére. Az előadások között szerepelnek emellett a klasszikusnak számító, átfogó gyermekpszichiátriai problémák is, mint az autizmus, ADHD vagy a Tourette syndroma.

MTI

Kapcsolodó cikkek