Márai-puzzle - Különleges játék a kiállítás megnyitón - Külhoni Magyarok
Hírek

Márai-puzzle – Különleges játék a kiállítás megnyitón

A Márai tükrei című kiállítást Márai Sándor születésének 120. évfordulóján nyitották meg a MaJel centrumban, mely egy időben volt az országos matematika versennyel, amit a Márai Gimnáziumban rendeztek meg. A kiállításon a rendezvénysorozat címéhez méltón 120 gyerek és ifjúsági rajzot installáltunk Kassán, a Rovás központ FiguratiF Galériájában.

A felvidéki iskolák képviseltették magukat a kiállításon, amely egyben egy művészeti verseny is volt. Erre a versenyre készítettem el saját szerzői termékemet, a Márai puzzle-t, amelyet a verseny stílusához igazodva festőállványra helyeztünk el. Ez a játék megszólítja a kiállításon szemlélődőt, az író portréját az életéből vett kérdésekkel és a rájuk megkeresett válaszokkal lehet kirakni. A látogatók nagyon izgalmasnak találták a játékot, volt olyan, aki többször is kirakta a képet.

A játék pedagógiai célja, hogy közel hozza a megjelenteket az író munkásságához, és játékos módon tanulhassanak az életéről, műveiről. Örömmel tölt el, hogy saját munkámmal emelhettem egy rendezvény színvonalát, és ez elnyerte az emberek tetszését.

Kapcsolodó cikkek