Megújult a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola mindkét épületének napközije - Külhoni Magyarok
Hírek

Megújult a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola mindkét épületének napközije

Megújult a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola mindkét épületének napközije a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából. Közel száz család veszi igénybe a szolgáltatást és most már a gyerekek korszerű és jól felszerelt tantermekben tölthetik el az idejüket.

Szepesi Zoltán, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a napköziben két pedagógus foglalkozik a gyerekkel és elsősorban a tanulásban segítenek a diákoknak, de a minőségi szabadidős tevékenységre is jut idő. A diákok napi háromszori étkezést is igényelhetnek.

– Nagyon fontos volt számunkra, hogy a napközit ki tudjuk bővíteni, meg tudjuk újítani, mert a jelenlegi helyzetben a napközi szerepe még inkább felértékelődik a tanulók és a szülők számára, de számunkra is. A napközivel újabb foglalkozásokat, tartalmakat, hozzáadott értékeket tudunk adni a gyerekek tanulmányaikhoz, az ő munkájukhoz és emellett a szülőknek is nagy segítség. Fontos kiemelni, hogy a magyar és szerb ajkú gyerekek együtt vannak itt a napköziben és ezáltal a multikulturális aspektusnak is nagy a jelentősége ebben a napköziben.

Jerasz Anikó az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke elmondta, hogy a napközis szolgáltatás már évek óta jól működik Magyarkanizsán és az MNT a továbbiakban is támogatni fogja a működését.

– A magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola mindkét épületében befestették a napközis termeket , valamint okos táblával, hordozható számítógépekkel, írásvetítővel, okos televízióval, új bútorzattal szerelték fel a megújult tantermeket. Emellett játékokat, rajzeszközöket is tudtak vásárolni az intézményben, ami azt jelenti, hogy teljes egészében korszerűsödött a két napközis terem.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta, hogy a támogatás iskolafejlesztési, pedagógiai, közösséget összetartó programnak is tekinthető.

– Nagy öröm számunkra, hogy a támogatásból játékokat is be tudott szerezni az intézmény, másrészről pedig a tanulásban használatos segédeszközök is a diákok javát szolgálják. Mindazok a gyerekek, akik használják a napközi szolgáltatást, ők most a támogatásnak köszönhetően hasznosan el tudják tölteni itt az idejüket.

A beruházás összértéke 1 millió 500 ezer dinár volt, melyet teljes egészében a Magyar Nemzeti Tanács támogatott.

Vajdaság Ma

Kapcsolodó cikkek