Megvannak a Határtalanul rajz- és fotópályázat győztesei - Keressük a közönségdíjast! - Külhoni Magyarok
Határtalanul Hírek

Megvannak a Határtalanul rajz- és fotópályázat győztesei – Keressük a közönségdíjast!

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2020 októberében hirdette meg a Határtalanul programhoz kapcsolódó kreatív rajzpályázatot, amely ismét nemzetpolitikai sikertörténet lett, hiszen rengeteg pályamű érkezett be az anyaországból és a határon túlról.

Pályázni lehetett saját készítésű rajzzal, festménnyel, fotóval, fotómontázzsal és bármely olyan technikával készült művel „Magyarok a Kárpát-medencében” témakörben, amelyet PDF – vagy bármely Windows alkalmazásban megnyitható – formátummal rendelkezik. Pályázati feltétel volt a külhoni vagy magyarországi tanulói jogviszony.

A pályázat kiírói azt várták a pályázóktól, hogy tanulmányaik és a személyes benyomásuk alapján, megjelenítsék gondolataikat a magyar-magyar kapcsolatok építéséről, az összetartozás értékéről. Emellett természetesen bizonyítaniuk kellett tehetségüket és kreativitásukat is a rajz elkészítése során.

A felhívásra közel 500 pályamű érkezett, amelyek közül a legjobb 350 a Határtalanul program youtube csatornáján november 18-án élő adás keretében került bemutatásra.

A legjobb három alkotás a következő lett:

3. helyezett: Molnár Viktória, Farkasd
Cím: Nagyapám történetei

2. helyezett: Ráduly Anikó, Csíkszereda
A kép címe: Egy marék Magyarország

1.helyezett, aki a fődíjat, az Ipad-et is nyerte: Peresztegi Hanna, Budapest
Kép címe: Mindannyian magyarok vagyunk

A legjobb 30 alkotás – amelyek közül 16 külhoni, 14 anyaországi pályamunka – sorrendben a következő:

Mivel a Határtalanul szakmai bizottsága több remek alkotásnak adott volna még szíve szerint komoly díjat, elhatároztuk, hogy a nektek legjobban tetsző alkotás közönségdíjat fog kapni, ami egyforma értékű lesz a nagydíjjal!

Az alkotásokra a következőképpen lehet szavazni: a jatek@hatartalanul.net címre küldött emailen keresztül, megjelölve az alkotót és az alkotás nevét; az eredményhirdetés Youtube videója alatt kommentben; a Határtalanul Facebook oldalán – amely ide kattintva érhető el – az albumban található képek lájkolásával.

A szavazatokat összeadjuk és a közönségdíjas nyertest, valamint a második és a harmadik helyezettet is díjazzuk!

Az eredményt december 15-én hirdetjük ki, december 14-én magyarországi idő szerint 15.00-ig lehet szavazni.

 

Kapcsolodó cikkek