Mintegy háromszáz Kárpát-medencei középiskola vesz részt a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjában - Külhoni Magyarok
Hírek Május – fiatalok

Mintegy háromszáz Kárpát-medencei középiskola vesz részt a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjában

Közel 300 Kárpát-medencei középiskola több mint 10 ezer diákja utazik csaknem 100 történelmi emlékhelyre a nemzeti újrakezdés és összetartozás jegyében, a Rákóczi Szövetség rendhagyó diákutaztatási programjának keretén belül.

A Rákóczi Szövetség a június 4-i nemzeti összetartozás napjához és a nemzeti újrakezdés évéhez kapcsolódóan rendhagyó diákutaztatási pályázatot hirdetett magyarországi és külhoni középiskolai osztályközösségek részére.

A program célja, hogy a járványügyi szabályokhoz igazodva minél több középiskolai osztályközösség keressen fel belföldi honismereti kirándulások keretében olyan helyszíneket, amelyek a magyar történelem meghatározó eseményeihez kapcsolódnak.
Az utazó diákok legalább száz történelmi emlékhelyet keresnek fel Kárpát-medence-szerte.

Az április 27-én meghirdetett pályázatra beérkező kérelmeket a Rákóczi Szövetség folyamatosan igyekezett elbírálni annak érdekében, hogy minél hatékonyabban megszervezhető és lebonyolítható legyen a kirándulás. Az iskolák 300 ezer forint értékű utazási kerettámogatásra pályázhattak.

A Felvidékről többek között dunaszerdahelyi, érsekújvári, nagymegyeri, rozsnyói intézmények kapcsolódtak be. Ugyanakkor a felkeresendő emlékhelyek között is találunk jó pár felvidéki helyet.

Bízunk benne, hogy az utazások hozzájárulnak a járvány utáni személyes élményekhez és erősítik a magyar fiatalok történelemtudatát.

A nyertes pályázók listája elérhető ITT.

Felvidék Ma

Kapcsolodó cikkek