Mit tesznek a cserkészek ha négy fal közé szorulnak? - Külhoni Magyarok
Hírek

Mit tesznek a cserkészek ha négy fal közé szorulnak?

Az elmúlt hónapban a cserkészek sem tudták a megszokott módon folytatni tevékenységüket, találékonyságuk azonban nem hagyta őket cserben. Vajdaságban a horgosi 11-es számú Nepomuki Szent János Cserkészcsapat egy olyan programsorozatot indított el, mely megmozgatja a cserkészek apraja-nagyját. Ebbe nyerhet betekintést a kedves olvasó a következő sorokban.

Kárpát-medence szerte jobbnál jobb ötletek születtek arra nézve, hogy a cserkészmunkát hogy lehet folytatni. Sok módszertani ötlet, jó gyakorlat, hasznos webfelület és online játék gyűlt össze, melyekből a vezetők szemezgethetnek.

A horgosi cserkészek nem tétlenkedtek, már március végén megszervezték első online csapatprogramjaikat. Kezdetben a Minecraft nevű játékkal kísérleteztek, kiderült, hogy egy zászlófelvonást így is meg lehet tartani, sőt körletépítésre és akadálypályára is alkalmas a felület. A sikeres próbálkozások után, úgy döntöttek, hogy más cserkészcsapatokat is érdemes lenne bevonni egy közös programba. Így került sor az első szövetségi szinten meghirdetett programra április 11-én. A résztvevők egy Facebook-csoportban követhettek élő videókat és cseveghettek egymással. A program testmozgásból és kézműves foglalkozásból állt. Az online foglalkozás végül hetente ismétlődő programmá vált, a testmozgás mellett a résztvevők néptáncot is tanulhattak. A szervezők igyekeznek minden héten új ötletekkel, új lehetőségekkel előállni. Így a cserkészek az őrsi szinten működő foglalkozások mellett minden héten részesei lehetnek egy nagyobb létszámú, élvezetes programnak is.

Gáspár Barra Szilárd, petofiprogram.hu

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80