Nagy érdeklődés övezi a Rákóczi Szövetség online találkozásait, képzéseit, előadás-sorozatait - Külhoni Magyarok
Hírek

Nagy érdeklődés övezi a Rákóczi Szövetség online találkozásait, képzéseit, előadás-sorozatait

A Rákóczi Szövetség a nehéz járványügyi helyzetben sem szeretné elengedni a külhoni diákok, tanárok és óvodapedagógusok kezét, hiszen az ő kezükben van a jövő. A Szövetség nagyon fontosnak érzi azt, amit a gyermekek neveléséért és ezzel együtt a magyar iskolaválasztásért, illetve a magyar megmaradásért tesznek, ezért igyekszik a behatárolt lehetőségek mellett is állandó programokat, képzéseket biztosítani számukra.

A Szövetség január 25-től online előadás-sorozatot indít Kárpát-medencei középiskolai tanárok számára, melyben különböző területekről érkező neves szaktekintélyek adnak elő a nevelést, a pedagógus szakmát érintő kérdésekben. Az sorozat első előadója Dr. Vass Vilmos, módszertani szakértő, aki a Motiváció új értelmezéséről tart előadást.

A középiskolásoknak január 26-tól „Hogyan tovább” címmel indít előadás-sorozatot a felsőoktatással, felvételivel, egyetemi élettel kapcsolatban, illetve aktuális, a Kárpát-medencei ifjúságot érintő témákról.

Első alkalommal Murai Lackó, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke és Ladányi Ármin, a Youth Business Group külső kapcsolatokért felelős vezetője várja a diákok kérdéseit.

2021. január 29-én a Szövetséggel együttműködésben Balatoni Kata, Így tedd rá! programgazda, néptáncpedagógus, neveléstudományi kutató tart online képzést a „Néphagyomány az óvodában és az iskolában – „Farsangtól Pünkösdig” címmel, melyre több mint 1500 óvodapedagógus és tanító jelentkezett szerte a Kárpát-medencéből és a nagyvilágból.

A nagyszámú jelentkezés is azt bizonyítja, hogy a pedagógusok és diákok számára is fontos az anyanyelvi közösség, az identitást erősítő programok, képzések és a minőségi oktatás.

A Rákóczi Szövetség a tavasz folyamán a járványügyi helyzethez alkalmazkodva szeretne további képzési lehetőségeket biztosítani, és továbbra is arra bíztatja a magyar családokat, hogy válasszák gyermekük számára a magyar iskolát, mely a magyar nyelv és kultúra továbbadásával biztosítja a magyar közösségek megmaradását, valamint többlettudást és nagyobb kapcsolatrendszert jelent a gyermeknek a két nyelv, két kultúra oktatásán keresztül.

mA7

Kapcsolodó cikkek