Összegyűlt az egymillió aláírás, de nem dőlhetnek hátra a székelyek és kisebbségben élő magyar honfitársaink - Külhoni Magyarok
Hírek

Összegyűlt az egymillió aláírás, de nem dőlhetnek hátra a székelyek és kisebbségben élő magyar honfitársaink

Az írdalá.hu bejelentette, hogy összegyűlt az egymillió aláírás a Székely Nemzeti Tanács által indított polgári kezdeményezés során, melynek tétje többek között az, hogy az Európai Unió saját erőforrásokat biztosítson Európa őshonos nemzeti régiói számára. A 220 ezer papíralapú mellett 800 ezernél is több online aláírás érkezett, azonban egyrészt több érvénytelen szavazat is várható, másrészt nem csak hazánkon múlik a petíció sikere. Még egy napja van Magyarországnak és Európának, hogy a kontinens őshonos kisebbségei, köztük a több milliós lélekszámú határon túli magyarság újabb sikert érhessen el. Csatlakozzon mindenki, aki még nem tette meg!

Európa őshonos nemzeti kisebbségei jelen pillanatban is, a 21.században, megmaradásukért küzdenek. Kormányaik ugyanis nem támogatják megfelelően fejlődésüket, nem segítik elő megmaradásukat – írja felhívásában az írdalá.hu. A Székely Nemzeti Tanács által indított kezdeményezés célja, hogy az EU egyik legnagyobb támogatási kerete, a kohéziós politika kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő térségektől. Az uniós támogatások elosztásánál a legtöbb helyen ugyanis burkoltan hátrányba szorítják azokat a régiókat, ahol a kisebbséget jelentő nemzeti lakosság van többségben. Természetesen számunkra a magyarság jövője a legfontosabb, azonban nem csak rólunk szól a kezdeményezés, a sikerhez pedig több európai országban is szükség van a petíciót aláírók minél szélesebb tömegére, hogy közös sikert érhessünk el.

Az írdalá.hu azt is megemlíti Facebook-bejegyzésében, hogy csak a tegnapi nap folyamán 100 ezer aláírás gyűlt össze, így a magyar emberek megtették, amit megkövetelt a haza. Politikai oldaltól függetlenül óriási az összefogás, és Gyurcsány Ferencéken kívül szinte mindenki a közös ügy mellé állt, nem maradhatott ki a sorból a koronavírus-járvány során egy egész ország által megismert Győrfi Pál sem.

A kezdeményezést eddig többek között Kokó, Hosszú Katinka, Badár Sándor, Győrfi Pál. Ambrus Attila, Eszenyi Enikő, Reviczky Gábor, Vidnyánszky Attila és fia írták alá. A politikai élet szereplői is aktívak voltak, a petíciót már szignózta Kocsis Máté, Schiffer András, Navracsics Tibor, Keresztes László Lóránt, Fekete-Győr András, Varga Judit és Karácsony Gergely.

PestiSrácok

 

Kapcsolodó cikkek