Ötszáz Kárpát-medencei középiskolás táborozik a Rákóczi Táborban - Külhoni Magyarok
Hírek Magyarország

Ötszáz Kárpát-medencei középiskolás táborozik a Rákóczi Táborban

Ötszáz Kárpát-medencei középiskolás táborozik a Rákóczi Táborban, Sátoraljaújhelyen vasárnaptól jövő hét péntekig. A nyékládházi vitorlástáborba hétfőn Szatmárnémetiből 40 felső tagozatos diák érkezik.

A Rákóczi Szövetség második nagy Kárpát-medencei középiskolás tábora veszi kezdetét vasárnap Sátoraljaújhelyen a Rákóczi Táborban. A táborozó diákok több mint félszáz olyan középiskolából érkeznek, ahol a Rákóczi Szövetség jelen van és aktív szervezete működik.

A tábor a korosztály kapcsolatépítését, élményszerzését és magyar identitásának megerősítését igyekszik szolgálni, kifejezve a szövetség köszönetét mindazért, amit a táborozó diákok tanév közben iskolai közösségük és a Rákóczi Szövetség ügyéért tesznek. A programot csapatversenyek, kirándulások, katonai bemutató, előadások, sárkányhajózás és túra színesíti.

A táborozókat augusztus 2-án, hétfőn délelőtt meglátogatja Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség államtitkára és Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.
A Rákóczi Szövetség öt nyári Kárpát-medencei vitorlástábora közül a nyékládházi tábor augusztus 2. és 6. között 40 felső tagozatos szatmárnémeti diákot fogad, szoros együttműködésben Kollár Lajossal, a Magyar Vitorlás Szövetség tiszteletbeli elnökével és a DEBOTI Vitorlás Egyesülettel.

Felvidék Ma

Kapcsolodó cikkek