Megnyílik az első zoboralji magyar óvoda - Külhoni Magyarok
Hírek

Megnyílik az első zoboralji magyar óvoda

A következő tanévben megnyitja kapuit a nagycétényi Manócska Óvoda és Bölcsőde. Az intézmény a Kárpát-medencei óvodaprogram keretén belül épült. A Nyitrai járásban ezidáig nem volt magyar nevelési nyelvű óvoda. Az intézménybe május végéig lehet beíratni a gyermekeket.

A Manócska Óvoda és Bölcsőde kora tavaszra tervezett ünnepélyes átadása a koronavírus járvány miatt elmaradt. Az intézmény a Videó Alapítvány kezdeményezésére, a Kárpát-medencei óvodaprogram keretén belül épült.

A Nyitrai járásban eddig nem volt magyar nevelési nyelvű óvoda, csupán néhány helyütt alakítottak ki kisebb-nagyobb sikerrel magyar csoportokat. A Manócska Óvoda és Bölcsőde hiánypótló intézményként szerepel.

A gyerekeket igényes oktatási – nevelési program keretén belül a magyar hagyományok, kultúra és népiesség jegyében nevelgetik majd. Az intézmény alapkövét 2019 áprilisában tették le, az oktató-nevelő munkát a 2020/2021-es tanévben kezdik meg.

A Videó Alapítvány vezetősége közli az érdeklődőkkel, hogy

május elsejével a Manócska Óvoda és Bölcsődébe is megkezdődik a beíratás. A jelentkezési lapokat május 31-ig lehet leadni, a szükséges dokumentumok, adatlapok letölthetőek Nagycétény község honlapjáról és az intézmény Facebook oldaláról.

Az űrlapot a manocska.ovoda.bolcsode@gmail.com email címre küldhetik el a szülők. Az óvoda épülete május 4-8 között előzetes egyeztetés után megtekinthető.

Mi itt kevesebben vagyunk, sokkal jobbat kell nyújtanunk, mint máshol. Igyekezni fogunk a lehető legtöbbet megtenni a magyar gyerekek magas színvonalú neveléséért
– nyilatkozta korábban portálunknak Ladányi Lajos, a Videó Alapítvány elnöke, kapcsolatfenntartó.

A nagycétényi Manócska Óvoda és Bölcsőde üzemeltetője a Zoboralja Kht. szervezet lesz.

Ma7

Kapcsolodó cikkek