Potápi Árpád János megköszönte a muravidéki magyarság kitartását - Külhoni Magyarok
Hírek

Potápi Árpád János megköszönte a muravidéki magyarság kitartását

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a nemzeti összetartozás éve alkalmából kedden, a szlovéniai Lendván megköszönte a muravidéki magyarság kitartását, hogy megőrizte kultúráját, nyelvét és ragaszkodását a magyarsághoz.

Az államtitkár sajtótájékoztatóján elmondta: „a 100 év legnagyobb eredménye az, hogy megmaradtunk magyarnak, hogy a Kárpát-medencében ma is a magyarság alkotja a legnagyobb nációt.”

Kiemelte: köszönetet kell mondania az itteni magyarságnak, hogy a trianoni békeszerződés aláírása utáni 100 évben kitartottak, és a magyar kultúrát, identitást megőrizték. A megváltozott körülmények között is fejlesztették településeiket, kulturális, oktatási, nemzeti identitást megerősítő intézményeiket.

Mint mondta, az idén a koronavírus-járvány miatt több program elmarad, ezért az államtitkárság átcsoportosította forrásait, és 13 millió forinttal támogatja a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának (MMÖNK) kistelepülési programját.

Az államtitkár találkozott a MMÖNK tagjaival, valamint a magyar intézmények és média vezetőivel, majd udvariassági látogatást tett Magyar Janeznél, Lendva polgármesterénél.

MTI

Kapcsolodó cikkek