Potápi Árpád János: Reméljük, hogy sikerül hozzájárulnunk a gazdasági válságot megsínylett szektorok talpra állásához - Külhoni Magyarok
Hírek

Potápi Árpád János: Reméljük, hogy sikerül hozzájárulnunk a gazdasági válságot megsínylett szektorok talpra állásához

A koronavírus okozta járvány a külhoni magyarokat is sújtja. 2016 óta minden évben megrendezték a Kárpát-medencei vállalkozók találkozóját. Idén erre online formában kerül majd sor. A Magyarország élőben extra stúdiójában Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára volt Földi-Kovács Andrea vendége.

„Rendszeresen nyújt a kormány támogatást ugye a határon túli magyar vállalkozásoknak és élő a kapcsolat, folyamatos a konzultáció is. Miről számoltak be most ezek a vállalkozások, mennyire érinti őket negatívan a koronavírus-járvány?”

„A koronavírus-járvány az egész világot érinti, benne Közép-Európát és a Kárpát-medencét is. Egyébként heti jelentéseink vannak arról, hogy a közép-európai régiót és benne a kárpát-medencei területeket hogyan érinti a járvány. (…) Úgy látjuk, hogy az ottani vállalkozók jó része érintett, hiszen olyan iparágakban, illetve gazdasági szektorban dolgozik, ami ki volt téve a járványnak idegenforgalomban, vendéglátásban, olyan szolgáltatószektorban, ami sajnos jobban megsínylette ezt a gazdasági válságot, például a most hétvégén rendezendő – bár online módon megszervezett és lebonyolított- találkozónknak is köszönhetően reméljük azt, hogy sikerül hozzájárulnunk ahhoz, hogy minél előbb talpra tudjanak állni (…)” – válaszolta Potápi Árpád János.

Hír TV

Kapcsolodó cikkek