Potápi: megjelent a dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíj idei pályázati felhívása - Külhoni Magyarok
Hírek

Potápi: megjelent a dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíj idei pályázati felhívása

Megjelent a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának idei pályázati felhívása a dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíjra, amelyre külhoni magyar jogászhallgatók jelentkezését várják – közölte Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Az államtitkár kiemelte: a pályázat célja a külhoni magyarság jogi gyarapodásának elősegítése. Hangsúlyozta: „Kiemelten fontos, hogy a határon túli magyar közösségek minél több jól képzett, a nemzet iránt elkötelezett, a magyar és a többségi állam jogrendjét és szaknyelvét egyaránt ismerő fiatal jogásszal rendelkezzenek” Felidézte: a külhoni magyar jogászképzés támogatása érdekében indították el 2012-ben a dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíjprogramot, amelynek szakmai koordinációját a Budapesti Ügyvédi Kamara látja el.

Potápi Árpád János ismertette: idén 30 kiemelten tehetséges jogászhallgatót tudnak támogatni: Erdélyből 10, Felvidékről 7, Vajdaságból 6, Kárpátaljáról 3, Horvátországból 1, Muravidékről 1, a diaszpórából pedig 2 diákot.

Az ösztöndíjra azok a magukat magyarnak valló, Magyarország területén lakóhellyel nem rendelkező diákok jelentkezhetnek, akik a Magyarországgal szomszédos országokban vagy a diaszpórában a 2021/2022-es tanévben magán vagy állami felsőoktatási intézményben jogászképzésben vesznek részt nappali tagozaton, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, és legalább két sikeresen lezárt tanulmányi félévet igazolni tudnak.

Az ösztöndíjat elnyerő hallgatók 12 hónapon keresztül összesen 1.200.000 forint támogatásban valamint szakmai képzésben részesülnek, a pályázat teljes kerete 36 millió forint.

A pályázatra 2021. április 1-től április 30-ig lehet jelentkezni.

A felhívás a www.bgazrt.hu oldalon vagy ide kattintva érhető el.

Kapcsolodó cikkek