Rákóczi Szövetség: Válasszák a magyar iskolát a külhoni magyarok! - Külhoni Magyarok
Hírek

Rákóczi Szövetség: Válasszák a magyar iskolát a külhoni magyarok!

A Rákóczi Szövetség idén is arra kéri a külhoni magyar családokat, hogy válasszanak iskolaköteles gyermeküknek magyar iskolát.

A szervezet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében kiemelte: a külhoni régiókban a következő hetekben, hónapokban a szülőknek arról kell dönteniük, hogy iskolakötelessé váló gyermeküket milyen nyelvű iskolába íratják.

„Fontos, hogy a családok tisztában legyenek vele, hogy a gyermekük számára választhatnak szülőföldjükön magyar nyelvű oktatást, amely a magyar nyelv és kultúra továbbadásával biztosítja a magyar közösségek megmaradását, valamint többlettudást és nagyobb kapcsolatrendszert biztosít a gyermeknek a két nyelv, két kultúra oktatásán keresztül” – írták.

Jelezték, hogy a Rákóczi Szövetség iskolaválasztási kampánya kiterjed az egész Kárpát-medencére, szoros együttműködésben a helyi magyar iskolákkal és óvodákkal. Személyes megszólítással, óriásplakátokkal, online kampányeszközökkel igyekeznek felhívni a figyelmet a magyar iskolaválasztás fontosságára – tették hozzá.

A szövetség kitért arra, a magyar iskolaválasztási program mögött idén is széleskörű társadalmi összefogás jött létre – sok száz települési önkormányzat és magánemberek részvételével – annak érdekében, hogy ráirányítsa a figyelmet a külhoni magyar közösségek fennmaradását alapjaiban meghatározó döntésre.

MTI

Kapcsolodó cikkek