Sikeres családi vállalkozás Székelykevén - Külhoni Magyarok
Hírek

Sikeres családi vállalkozás Székelykevén

A Papp magánvágóhíd és húsfeldolgozó üzem ’65 óta működik. Kezdetben szerény körülmények között dolgoztak, Papp Péter mészárszékként váltak ismertté.


A székelykevei Papp magánvágóhíd és húsfeldolgozó üzem elsősorban sertés és szarvasmarha vágásával és feldolgozással foglalkozik.

Ifj. Papp Péter, vállalkozó, Székelykeve: „Jelenleg 50 munkással rendelkezünk, 8 üzlethelyiség, Szendrő, Kevevára, Székelykevén is hétvégenként, Versecen, így van 8 üzletünk, 150-200 sertést vágunk, tíz bikát és naponta 5600 kiló feldolgozott kolbász, sajt, ez, az, amaz, termékeink a főzött dolgoktól, a májas hurkától, a véres hurkától, a kolbászokig és a szalámikig vannak, és van tartós árú, füstölt.”

A vállalkozó elmondta, sikerükhöz nagyban hozzájárul az is, hogy az egész család kiveszi a részét a munkából. Adrianna, Péter lánya az ügyintézést vállalta.

Papp Adrianna, Székelykeve: ”Az irodában dolgozok, legtöbbet könyvelünk, ha van mérés a vágóhídon, akkor azt csináljuk, de, ha van szükségük a boltban, akkor beugrok oda is segíteni.”

A Papp vágóhíd elsőrendű gépekkel felszerelt és az európai piac által diktált technológiát alkalmazza, ennek köszönhetően minőségi termékeket kínál a vásárlóknak. A családi vállalkozás azonban nem ül a már megszerzett babérokon, igyekeznek gazdag kínálatukat új termékekkel bővíteni.

Pannon RTV

Kapcsolodó cikkek