Szerdán Kijevben újra nekifutnak a magyar-ukrán kapcsolatok rendezésének - Külhoni Magyarok
Hírek

Szerdán Kijevben újra nekifutnak a magyar-ukrán kapcsolatok rendezésének

Szerdán Kijevbe érkezik Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter, aki ukrán kollégájával, Dmitro Kuleba külügyminiszterrel folytat megbeszélést. Tervezett ukrajnai vizit részleteiről a magyar diplomácia vezetője, Brüsszelben, a Külügyek Tanácsának ülése után tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

Szijjártó kiemelte: “Magyarország azt szeretné, ha az elmúlt időszakban lejtőre került kapcsolatrendszer romlását meg tudná állítani, és a kárpátaljai magyarság érdekében javulást tudnánk elérni”.

Kijelentette: nem normális az az állapot, hogy egy kárpátaljai magyar európai parlamenti képviselő nem mer hazamenni karácsonyozni, mert felkerült a Mirotvorec (Béketeremtő) ukrán nacionalista szervezet listájára, vagy az, hogy a kárpátaljai magyarokat képviselő párt irodáját és vezetőjének otthonát feldúlják házkutatás címén.

“Jó lenne, ha ebben a kérdésben megnyugtató előrelépést tudnánk elérni Ukrajnával” – fogalmazott.

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar külgazdasági és külügyminiszter találkozik Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel, hogy megbeszélést folytassanak a két állam közötti konfliktusok megoldásáról.

Kárpáti Igaz Szó

Kapcsolodó cikkek