Szívügyünk a család mottóval tartja 15. kongresszusát az RMDSZ - ELŐZETES - Külhoni Magyarok
Erdély Hírek

Szívügyünk a család mottóval tartja 15. kongresszusát az RMDSZ – ELŐZETES

Szívügyünk a család mottóval tartja pénteken a 15. kongresszusát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

A Marosvásárhellyel összeépült Marosszentgyörgyön tartandó kongresszus programjában nem szerepel tisztújítás. A szövetség legfőbb döntéshozó testülete meghallgatja és megvitatja Kelemen Hunor elnök beszámolóját, valamint módosítja az alapszabályát. Tematikus beszélgetéseket tartanak ugyanakkor a kongresszus keretében az RMDSZ családvédelmi programjáról, és a jövő évi romániai népszámlálásról.

A szövetség bejelentése szerint a meghívottak közül csütörtökig többek között Florin Cîțu, Románia miniszterelnöke, Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese, a KDNP elnöke, Ludovic Orban, a román kormánykoalíciót vezető Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, a román parlament alsóházának elnöke, Marcel Ciolacu, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Novák Katalin, a Fidesz alelnöke, Magyarország családokért felelős tárca nélküli minisztere, Mezei János, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke, valamint a vajdasági, kárpátaljai, felvidéki, horvátországi magyar pártok és érdekvédelmi szervezetek vezetői jelezték részvételüket.

A tanácskozást már csütörtökön felvezető rendezvények előzik meg. Ülésezik az RMDSZ nőszervezete, az Országos Önkormányzati Konferencia és a szövetséggel együttműködő ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért).

MTI

Kapcsolodó cikkek