„Tenni az Isten felé pár lépést” – Meggyújtották a hit gyertyáját Beregszászban - Külhoni Magyarok
Hírek

„Tenni az Isten felé pár lépést” – Meggyújtották a hit gyertyáját Beregszászban

Advent első vasárnapján kora délutántól hangulatos zenével, meleg teával és zsíros kenyérrel várták az érdeklődőket Beregszászban.

A városban hagyománnyá vált, hogy Közös Advent címszó alatt hirdetik meg a várakozás ideje alatt megvalósított programokat, melyeknek fénypontjai a vasárnapi gyertyagyújtási ünnepségek. A hit vasárnapján a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és a Beregszászi Római Katolikus Egyházközség invitálta a főtéren felállított színpad elé a járókelőket.

A rendezvényt Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora, a Pro Cultura Subcarpathica elnöke nyitotta meg, majd Molnár Jánossal, a beregszászi római katolikus egyház esperes-plébánosával közösen gyújtotta meg a várakozás első gyertyáját.

Fellépett a helyi római katolikus egyházközség Szent Kereszt Kórusa. Ezt követően a történelmi egyházak képviselői mondtak áldást, majd a Cantus Akadémiai Kamarakórus adott ünnepi hangversenyt a Rákóczi-főiskola átriumában. A gyerekek eközben a mézeskalács-készítés fortélyait sajátíthatták el az intézmény folyosóján.

A december 8-i gyertyagyújtási ünnepségre a Beregszászi Városi Tanács várja az érdeklődőket.

karpatalja.ma

Kapcsolodó cikkek