Új eszközökkel gazdagodott a pélmonostori könyvtár - Külhoni Magyarok
Hírek

Új eszközökkel gazdagodott a pélmonostori könyvtár

Televízióval és számítógéppel szerelték fel a Pélmonostori Városi Könyvtár gyermekrészlegét a Bethlen Gábor Alap támogatásával. Az eszközöknek foglalkozásokon, könyvbemutatókon és egyéb programokon veszik majd hasznát.


A Pélmonostori Városi Könyvtár, melynek szerves része a Horvátországi Magyarok Központi Könyvtára, nagy hangsúlyt fektet a gyerekekkel való foglalkozásra is. Igyekszik felkelteni a fiatalok érdeklődését a könyvtár és az olvasás, a nyomtatott könyvek iránt.

Rabbi Zsolt, a központi magyar könyvtár vezetője lapunknak nyilatkozva elmondta, a kor kihívásai a könyvtárakat sem kerülik el, ezeknek próbál intézményük is megfelelni. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásából nagyméretű televíziót és egy hordozható számítógépet vásároltak.

– Sok diák látogatja könyvtárunkat szervezett látogatások keretében, számos gyermekfoglalkozást tartunk. Észrevehető, hogy a fiatalok könnyebben sajátítják el azokat a tartalmakat, amelyek a modern technológiák segítségével kerülnek eléjük. A nagyméretű televízió a gyermekrészleg falán egyfajta „okos képernyőként” is fog működni, de a foglalkozások mellett könyvbemutatók, előadások, továbbképzések során is hasznát vesszük majd. Az új számítógépnek köszönhetően is bővülnek lehetőségeink – mondta Rabbi Zsolt.

Hozzátette, programokat a koronavírus-járvány miatt egyelőre nem szervezhetnek, bíznak a helyzet mielőbbi javulásában.

Képes Újság

Kapcsolodó cikkek