Ünnepi hangulatot teremt a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete - Külhoni Magyarok
Hírek

Ünnepi hangulatot teremt a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) már hagyományos módon idén is cipősdoboz-akcióval teremt ünnepi hangulatot a tagcsaládjai körében. Idén a magyarországi Katolikus Karitász felajánlásából sikerült megvalósítani az akciót. Az ajándékok átadására december 22-én került sor az egyesület beregszászi irodájában, valamint Kárpátalja-szerte minden településre eljuttatták csomagokat a családokhoz.

Tarpai József, a KMNE elnöke hetilapunknak elmondta, hogy Kárpátalján mintegy 70 településen van az egyesületnek összekötő munkatársa, akik a csomagokat eljuttatják a tagcsaládok részére. „Idén közel 800 cipősdoboz gyűlt össze a magyarországi Karitász felajánlásából, így hála a Jóistennek, sikerült minden tagcsaládunk igénye által összeállítani a csomagokat és eljuttatni számunkra még karácsony előtt”.

Az egyesület munkatársai a csomagokat szervezetten, kor és nem szerint állították össze, hogy minden tagcsalád a számukra megfelelő ajándékot kapja.

Az egyesület bizonyos tagcsaládjai almatermesztéssel foglalkozik, vagy éppen almalét készít, így a szervezők azt javasolták, hogy idén a cipősdobozok mellé a családok almát és friss almalevet is kapjanak karácsonyra, hisz egészségünk a legfontosabb – főképp napjainkban.

Kárpátalja

Kapcsolodó cikkek