Visszakerült Petőfi mellszobra - Külhoni Magyarok
Hírek

Visszakerült Petőfi mellszobra

Méltán híres költőnk, Petőfi Sándor Harasztiban lévő mellszobra február közepén vált a vandalizmus áldozatává. A bronzból készült mellszobor most ismét a helyére került.


Haraszti főterén 2014. március 15-én állították fel legismertebb költőnk, Petőfi Sándor kültéri mellszobrát. A hazaszeretetéről is ismert szabadságharcos bronzból készült mását Hunyadi László marosvásárhelyi szobrász készítette a helyi református egyházközség kérésére. A közadakozásból épült szobornál azóta a helyi magyarok minden év március 15-én megemlékeznek 1848-49 hőseiről.

A horvátországi magyarság ezen nemzeti emlékhelye viszont február közepén a vandalizmus áldozatává vált. A több mint félmázsás műalkotást a rendőri nyomozás szerint egy helyi lakos (K. M.) ledöntötte talapzatáról és a kövezeten hagyta. A műalkotásban szerencsére nem keletkezett kár, csak a talapzat rongálódott meg. A szobrot a hétvégén sikeresen visszaillesztették méltó helyére, így hát a helyi magyarságnak idén is lesz hol ünnepelnie március 15-ét.

Képes Újság

Kapcsolodó cikkek