Az Isztambulban élő magyarság farsangja - Külhoni Magyarok
Magyarok a diaszpórában

Az Isztambulban élő magyarság farsangja

Az Isztambulban élő magyarság együtt mulatott februárban az Isztambuli Magyar Intézet jóvoltából és az Isztambuli Magyar Kulturális és Baráti Társaság szervezésében.

2020 februárjában az Isztambulban élő magyarság együtt ünnepelte az esztendő egyik legtréfásabb hangulatú „ünnepét” a farsangot. A helyszínt -mint mindig – az Isztambuli Magyar Intézet adta. Csapata sok fáradozással a lebonyolítást segítette. A szervezésben az Isztambuli Magyar Kulturális és Baráti Társaság is szorgoskodott. A vacsora egy részét „batyus” módszerrel biztosítottuk. Magyarország Isztambuli Főkonzulátusa helyi finomságokkal és finom magyar borokkal lepte meg a mulatókat. A magyar vendégszeretetet a város más nemezetiségű meghívott diplomatái is élvezhették.

Fodor Gábor az Intézet igazgatója és az est házigazdája röviden üdvözölte az egybegyűlteket. Az est fénypontja a tombola volt, melynek befolyt összege a Magyar Iskola javára gyűlt. A zenét a „Saral-Brothers” szolgáltatta, így kiváló hangulatban telt az este. Emre Saral, a testvérek egyike nagyon jól tud magyarul, ők édesapjával és többekkel Ankarában tartanak fenn egy egyesületet, mely a Török-Magyar Baráti Társaság nevet viseli. Ilyenformán Isztambul és Ankara aktív kapcsolatot tart fenn a magyar kultúra pártolására Törökországban.

Nyitrai Marianna, korosiprogram.hu

Kapcsolodó cikkek

  • Húsvét a tengerentúlon

    Az amerikai húsvét ma már jellemzően nem – ahogy jó ideje a magyarországi sem – Jézus kereszthaláláról és feltámadásáról