Első alkalommal tett állampolgársági esküt honosított magyar állampolgár Magyarország Fülöp-szigeteki nagykövetségén - Külhoni Magyarok
Magyarok a diaszpórában

Első alkalommal tett állampolgársági esküt honosított magyar állampolgár Magyarország Fülöp-szigeteki nagykövetségén

2021. január 27-e történelmi nap volt Magyarország Fülöp-szigeteki nagykövetsége számára, ugyanis első alkalommal tett állampolgársági esküt honosított magyar állampolgár a külképviseleten.

Az ünnepség alkalmából Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára levélben köszöntötte az esküt tevő Székely Zoltánt, amelyet a ceremóniát levezető Dr. Tóth Titanilla nagykövet olvasott fel az egybegyűlteknek.

Az államtitkár Széchenyi István gondolataival köszöntötte az új magyar állampolgárt: „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség”. Kiemelte: 2010-ben a Magyar Kormány célként tűzte ki, hogy egységes nemzetben gondolkodik és cselekszik. Ennek egyik első lépése volt a magyar nemzet közjogi újraegyesítése.

Hozzátette: „Hisszük, hogy együtt erő vagyunk. Ezt az erőt tapasztalhattuk meg az elmúlt tíz évben, hiszen a magyar nemzet tagjaiként a Kárpát-medence minden táján és a diaszpórában együtt gondolkodhattunk, együtt lélegezhettünk azért, hogy magyar nemzetünk tagjai identitásukban megerősödve tapasztalhassák meg azt, hogy egymásra számíthatunk, minden magyar fővárosa Budapest.”

Az államtitkár gratulált az új magyar állampolgárnak és úgy fogalmazott: „Kívánom, hogy legyünk harcostársak magyar nemzetünk kultúrájának továbbörökítésében magyar nemzetünk gyarapodásának javára.”

Forrás: Magyarország Fülöp-szigeteki nagykövetsége 

 

 

Kapcsolodó cikkek