Tradicionális jótékonysági koncert Kölnben, immáron nyolcadik alkalommal - Külhoni Magyarok
Magyarok a diaszpórában

Tradicionális jótékonysági koncert Kölnben, immáron nyolcadik alkalommal

A szigorú higiéniás körülmények miatt az ünnepi szentmisébe ágyazva került sor az idei jótékonysági koncertre Kölnben, november 22-én, vasárnap, a Szent Apostolok-templomban.

A Ruhr-vidéki és Rajna-menti katolikus magyar közösség művészei a gyulafehérvári főegyházmegye idős, beteg papjait segítő alapítványnak gyűjtöttek.

A díszes bevonulás zenei aláfestését v. Hegyi Gábor (ECHO Klassik-díjas) barokk trombitaművész vállalta orgonakísérettel, majd Lukács József plébános olvasta fel a gyulafehérvári érsek, dr. Kovács Gergely köszöntőlevelét. A szentlecke előtti zsoltárt Prof. Zentai Csilla énekelte zongorakísérettel, majd a meditációt Berzóczki Gabriella zongoraművész és Tóth Ágnes musicalénekes tolmácsolásában hallhattunk. A soron következő meditációt Mustos Edit adta elő fuvolán, majd az áldozást Mavrák Béla tenor prezentálta. A zárómeditációt Pece Szilveszter játszotta harmonikán. A kivonuláson a zongoráé lett ismét a főszerep, egy Chopin-balladát hallhattunk Hiroyuku Hayashi előadásában.

Külön öröm, hogy idén először lépte át az összegyűjtött adomány értéke az 1.000.000 Ft-os határt.

A koncert a Kölni Érsekség Római Katolikus Magyar Lelkészsége és a Vitézi Rend együttműködésével került megrendezésre. A programot a Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége társrendezőként támogatta.

Gabor von Hegyi

Kapcsolodó cikkek

  • Húsvét a tengerentúlon

    Az amerikai húsvét ma már jellemzően nem – ahogy jó ideje a magyarországi sem – Jézus kereszthaláláról és feltámadásáról