Vancouver: Minden Magyarok Karácsonya - Külhoni Magyarok
Magyarok a diaszpórában

Vancouver: Minden Magyarok Karácsonya

A Vancouveri Kulturális Egyesület december 7-én, szombaton tartotta hagyományos karácsonyi összejövetelét, mely a Minden Magyarok Karácsonya nevet viseli. Immáron nyolcadik alkalommal ünnepelhettek közösen a vancouveri magyarok. A Magyar Ház szinte zsúfolásig megtelt. A nagyterem ünnepi pompába öltözött. Igazi karácsonyváró hangulatban kezdődött az ünnepség.

Ollé Attila a vancouveri Magyar Ház elnöke köszöntötte a vendégeket. Bensőséges hangvételű köszöntőjében elsősorban a szeretet ünnepének méltóságáról beszélt. Kiemelte, hogy az idei karácsonyi ünnepségen különösen előtérbe kerül az összetartozás és az egymás iránti gondviselés. A közösség tagjai felelősséggel tartoznak egymásért. Nem csak a jóban, de a rosszban is támogatnunk kell egymást. Ennek jegyében az idei rendezvény egyben jótékonysági est is volt, melynek keretein belül a közösség adománygyűjtést szervezett sokak barátjának, Csóti Ferencnek. Az adakozók az ő gyógykezeléséhez járultak hozzá, remélve és bizakodva a mielőbbi felépülésében.

A karácsonyi ünnepség vacsorával kezdődött. A finom falatokról Bogdán József séf gondoskodott. A vacsora után kezdetét vette az ünnepi műsor. A zenés-táncos műsört Katona László állította össze. A szereplők elrepítettek bennünket egy téli csodaországba, ahol a szeretet uralkodik. Sok szép karácsonyi dal csendült fel. Az előadást a Csárdás táncegyüttes zárta.

A műsor után a Hangcsórók zenekar gondoskodott a felhőtlen szórakozásról A zenekar tagjai megállás nélkül, egészen hajnalig húzták a talpalávalót.

A felejthetetlen rendezvényért köszönettel tartozunk a szervezőknek, a fellépőknek, az önkénteseknek, a résztvevőknek és mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy az ünnepség sikeres legyen. Én úgy érzem mindenki kitett magáért, szép estét töltöttünk el közösen.

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok a Vancouveri Magyar Kulturális Egyesület nevében!

Rusin Diána, korosiprogram.hu

Kapcsolodó cikkek

  • Fehér Rózsa Bál Sydneyben

    Amióta magyarok laknak Sydneyben, időközönként megrendezik a Fehér Rózsa Bált, ami a magyar közösség fiatal felnőtt tagjait hivatott bemutatni