GPS: 51° 33′ 27″ N 1° 54′ 12.9″ W
Cím: Sotheby Mews Day Centre, Sotheby Road, London N5 2UP (Islington)

1987 májusában lett bejegyezve a Charity Commission-nél, mint karitatív szervezet, azóta létezik a Londoni Magyar Iskola. Islingtonban található intézmény székhelyének megválasztása nem véletlen, itt élt ugyanis az első öt alapító család.

Az oktatási intézmény 26 éve szolgálja a Londonban élő magyar diaszpórát közvetítve a magyar kultúrát a Nagy-Britanniában felnövő fiatal nemzedéknek 1 évestől 18 éves korig.

Tagjai száma 50-60 aktívan járó család között mozog és az sem ritka, ha az LMI+ tanulói 50-60 mérföld távolságból utaznak a foglalkozásokra.

Az LMI+ kapta 2013-ban a Londoni Magyar Kulturális Központ által alapított elismerését, A Magyar Kultúráért Nagy-Britanniában Díjat.

A díjra olyan Nagy-Britanniában működő non-profit magyar kulturális és oktatási szervezetek pályázhattak, amelyek a magyar kultúra ápolásáért, fenntartásáért kiemelkedő munkát végeznek a helyi magyar közösségben.

A magyar kulturális hagyományokat két formában közvetítik: állandó tagjaik számára kéthetente tartott foglalkozásokon, valamint a mindenki előtt nyitott rendezvényeiken keresztül. A magyar alaptantárgyak tanításán kívül klubjellegű oktatás keretében adnak kulturális hátteret hallgatóiknak.

Forrás:

Főoldal

mti.hu