GPS: 51° 52′ 4″ N 9° 33′ 38.2″ W
Cím: The Children’s Centre, 1 Calderwood Road, Donnybrook, Cork
Levelezési cím: 24 The Spires, Carrignafoy, Cobh, Co.Cork
Honlap: www.corkisuli.com

Az iskola a Cork-i Magyar Kulturális Klubból alakult meg és 2010. szeptember 12-én kezdte meg működését 13 diákkal Cork belvárosának egyik irodaépületében. Az egyre növekvő létszám miatt ma már egy négytermes óvodai épületben folynak a foglalkozások Cork egyik külvárosi részén, Donnybrook-ban.

A tanítás vasárnaponként történik 25 alkalommal szeptember és május között 10.00 és 13.00 óráig. Az iskolai csoportok számára havonta egyszer kézműves‐foglalkozást is tartanak, amelynek keretében a magyar hagyományokkal, népszokásokkal, ünnepekkel ismerkedhetnek meg a diákok. Az iskolában néptánc oktatás is folyik, ugyancsak havonta egy alkalommal.

Az óvodás csoportban 3-5 éves korú gyermekekkel foglalkoznak, ahol a legkisebbek körjátékok, és anyanyelvi játékok segítségével őrizhetik meg anyanyelvüket. Az alsótagozatos diákok elsősorban a betűvetéssel, es olvasással ismerkedhetnek meg, a nagyobbak magyar nyelvet és irodalmat, illetve történelmet és földrajzot is tanulnak.

A diákok a tanári kar által összeállított saját tananyag alapján sajátítják el az önálló tantervet. Az iskola célja a magyar nyelv (beszéd, írás, olvasás) és a magyarság ismeret (történelem, néprajz, földrajz) oktatása. Az iskola igyekszik a tanítást játékossá tenni es ezáltal felkelteni a gyermekek érdeklődését. A gyermekek a tanév folyamán a fontosabb eseményekre évnyitóra, műsorral is szoktak készülni. Az iskola évente egyszer buszos kirándulást is szervez. Az iskola kapcsolatot tart a Dublin közelében található Hétvégi Magyar Iskola és Óvodával és a Kerry megyében működő Magyar Iskolával is.

www.corkisuli.com