A mentorprogram nem mérhető kilóban, euróban, méterben, százalékban - Külhoni Magyarok
általános Események Hírek Vajdaság

A mentorprogram nem mérhető kilóban, euróban, méterben, százalékban

Mintegy száz sikeresen vizsgázott mentorált és harminc mentor ünnepelt a napokban újonnan felavatott szabadkai Artist hotelben.

2019 őszén indult útjára a Vajdasági Mentorprogram, ami mára Kárpát-medencei nemzetközi intézkedéssé nőtte ki magát – hangzott el az eseményen. Ennek köszönhetően egy egymást támogató, erős vállalkozói közösséggel jöhet a folytatás, immár a harmadik évad indul majd útjára idén októbertől.

 

Számos közös siker valósulhatott meg az első két évadban a mentorok és mentoráltak kitartó munkájának köszönhetően – hangzott el a Vajdasági Mentorprogram Alumni Találkozóján. Dupák Evelin mentorált, életmódváltási tanácsadó cégtulajdonos lett: „Az elmúlt időszak nekem nagyon sok kaput és ajtót nyitott, én azt érzem, tehát úgy, mint kezdő vállalkozó, egyéni vállalkozó, nem lett volna lehetőségem ezekre a dolgokra, kapcsolati tőke nélkül. Tehát valójában nekem a mentorom, mint utat mutató és irányba állító modell személy állt végig, és több év tapasztalatát, a nagyvállalkozásban szerzett tapasztalatát próbálta nekem átadni, miközben végig azt nézte, hogy biztosítsa nekem, ami szükséges az előrehaladásomhoz.”
Tóth Tamás az egyik európai piacvezető gépalkatrészgyártó adai cég társtulajdonosa mentorként tevékenykedett az előző két évadban is: „Nemcsak én adtam nekik tapasztalatot. Tőlük is kaptam nagyon jó ötleteket. Tehát ez oda-vissza kommunikáció. És mindazonáltal, hogy mentoráljuk őket, ki kell, hogy emeljem, hogy egy nagyon jó csapat alakult ki a vajdasági magyar vállalkozók között, és e tekintetben is nagyon hasznos ez a mentorprogram.”
Nem lehet kilóban, euróban, méterben, százalékban pontosan kérni a mentorprogram közvetlen eredményét – mondta Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője: „A sikertörténetek is erről szólnak, és az a tény, hogy a Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesülete fölnőtt, és a mai napon arról is beszámolhatunk, hogy Vajdasági Magyar Vállalkozók Egyesületeként folytatják munkájukat. És, hogy a legnagyobb vajdasági magyar vállalkozók, munkaadók a tagjaik sorában vannak, az egy olyan eredmény, ami bizonyítéka a közös erőfeszítésnek és munkának, ami kézzelfogható és az egész közösséget, nemcsak a vállalkozói közösséget erősíti.”
Méhes Béla, a Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesületének leköszönő elnöke kiemelte, egyesületük kezdettől fogva támogatta a mentorprogramot: „Ma egy teljes Vajdaságot átölelő mentorprogram van, a vállalkozási szférában mindenki érintett ebben a mentorprogramban, és azt is mondhatom, hogy büszkén néznek ránk a Kárpát-medencében is, hisz itt volt először.”
Pásztor István beszédében kiemelte, büszke a mentorprogramra, mert az bebizonyította, milyenek a vállalkozóink, akik nemcsak kapni szeretnek, hanem adni is. A VMSZ elnöke szerint önzetlenek, és nem is mérik, mennyit adnak: „És, hogyha a Prosperitati elmúlt éveinek volt, és van nem vasban mérhető hozadéka, akkor az a vállalkozói szolidaritás, nyitottság. Az a vállalkozók közötti kapcsolati tőke, amit sikerült fölépíteni és kiépíteni. Itt most olyanok a mentorok, mint nagyvállalkozók, akik közül sokan nem is ismerték egymást, amikor elkezdtük ezt a programot. Mára oda jutottunk, hogy egymásnak vetik a hátukat és segítenek egymásnak, és segítenek azokon, akiket megpróbálnak előre mozdítani és meggyorsítani a mozgásukat.”
Pásztor hozzátette, olyan idők jönnek, amikor pénzből nem lesz sok. Viszont egy-egy vállalkozást olyasmiből lehet előre vinni, ami van. Az pedig a tudás, a jó szándék, a segítőkészség, és a nyitottság.
Forrás: PannonRTV.com
Fotó: Pannon RTV/Payeta Maurice

Kapcsolodó cikkek